maanantai 3. lokakuuta 2016

Kansallinen korvapuustipäivä ja arvonta blogissa!


4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää, joten olisi ollut häpeällistä jättää nämä leipomatta :) En kuitenkaan halunnut tehdä ihan peruspuusteja, sillä ne jo löytyvätkin TÄÄLTÄ.  Äitini leipoo aina näitä kierrepullia, joten päätin minäkin tehdä samanlaisia. Taikina ja maku on kuitenkin täysin sama, kuin korvapuusteissa.

Arvon teidän ihanien lukijoideni kesken kaksi (2) lippua Ruoka-messuille. Kommentoi alle, että mistä etsit reseptejä leivontaan ja ruoanlaittoon. Jätä viestiin myös s-postiosoitteesi. Arvonnan suoritan sunnuntai-iltana klo 19.00. Onnea kisaan!

Taikina:
5dl maitoa
40g hiivaa
1 kananmuna
1tl suolaa
1dl sokeria
1tl kardemummaa
n. 13-15dl vehnäjauhoja
100g voita sulatettuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Täyte:
huoneenlämpöistä voita
sokeria
kanelia  

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
 

2. Jauhota leivinta-alusta. Kippaa alustalle puolet taikinasta. Kauli se suurehkoksi levyksi. Voitele levy huoneenlämpöisellä voilla ja ripoittele pinnalle reilusti sokeria ja kanelia. Käännä levy kaksin kerroin ja kauli vielä hieman. Leikkaa esim. nuolijalla n. 1,5cm:n levyisiä suikaleita.  

3. Ota pullasuikaleesta kiinni kummallakin kädellä ja pyöritä taikina kierteelle. Muotoile kierre pullaksi ja laita taikinan pää pullan alle. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla n. puoli tuntia.

4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 8-10min, tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

16 kommenttia:

  1. Etsin ohjeita monestakin paikasta. Juuri nyt kotipöydällä odottaa kasa kirjastosta lainattuja keittokirjoja. Sitten tulee selailtua blogeja ja muutenkin nettiä. Olen myös Leivotaan-lehden tilaaja.

    VastaaPoista
  2. Monesta paikasta haen itse reseptejä. Mieluisimmat ovat kouluajoilta kotitalouden kirjat, äidin vanhat reseptikirjat kuten mummun myös. Yleensä laitan silti vain googleen haettavan reseptin ja etsin sitten hyvännäköistä reseptiä :) arnelissa@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Googlesta, nukester@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Blogeista,ihanista leivonta kirjoista, äidin arkistoista ja tykkään testailla myös omassa päässä kehittelemiä reseptejä :)

    VastaaPoista
  5. Blogeista, kirjoista ja lehdistä :)
    annajankeri@luukku.com

    VastaaPoista
  6. Googlesta,Blogeista...

    emmiina67@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitit liput Ruoka ja Viini-messuille. Onnittelut! :)

      Poista
  7. Blogeista tulee paljon hyviä vastaan, sitten myls googlailen. emmuli_3@hotmail.com

    VastaaPoista
  8. vähä jokapaikasta tulee etittyy, keittokirjoi on vaikka ja kuinka ja lisää haluis :D vaikkakin eniten tietty netistä etsiskelen.. blogit, facen kokkiryhmät ja googgelilla nyt sit eksyy vähä minne sun sattuu :D tia.linnajarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Oikeastaan aina netistä, blogeista tai jostain reseptisivulta.

    sannilippo@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Netistä ja varsinkin leivonta blogeista ja ihan perinteisitä keittokirjoista.

    marjo.j.sillanpaa@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Yleensä netistä ja erityisesti blogeista, lehdistä ja kirjoista tulee etsittyä :)

    ennii.11@suomi24.fi

    VastaaPoista
  12. Blogeista tulee paljon hyviä vastaan, sitten myls googlailen. falonao345@hotmail.com

    Putlocker

    VastaaPoista
  13. Googlesta ja kotiin tulevista lehdistä. :)
    minkamaaria@suomi24.fi

    VastaaPoista
  14. Netistä. Ja näistä blogeista on löytynyt parhaat ohjeet. neiti80@hotmail.com

    VastaaPoista