maanantai 31. lokakuuta 2016

Voileipäkääretorttu lohesta


Nostetaanpas taas esille tämä ihana, pikaisesti valmistuva kääretorttu lohesta. Tämä sopii niin kahvipöytään muuten vaan tarjolle ja vaikkapa juhlapöytäänkin tarjottavaksi. Usko tai älä, tämä on nopea ja helppo valmistaa ja näyttävyyttäkin saa kivasti helpolla :)
1pkt  Fazerin ruis-paahtoleipää

400g lämminsavulohta
1prk Remouladekastiketta
1 punasipuli
1 nippu tilliä
1tl sitruunapippuria

1rs Créme bonjour savulohi ja piparjuuri tuorejuustoa
2dl vispikermaa

Koristeluun:
kylmäsavulohta
sitruunaa
herneenversoja

 1. Laita kolme tuorekelmun pätkää (0,5m) vaakatasoon, hieman limitysten.
2. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja laita leipiä kelmun päälle 4x4.
3. Kostuta leipiä kevyesti kalaliemellä.
4. Sekoita remouladekastikkeeseen hienonnettu punasipuli, lohi, tillisilppu, sekä sitruunapippuri.
5. Levitä täyte leiville tasaisesti ja rullaa sitten kelmua apuna käyttäen rullaksi, kuten kääretorttu.
6. Laita hetkeksi kylmään vetäytymään. Vatkaa sillä aikaa kerma, johon sekoitat tuorejuuston.
7. Irroita kelmu tortun ympäriltä. Pursota, tai levitä veitsellä kuorrute päälle.
8. Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavoin :)

4 kommenttia:

  1. Millä tuon kalaliemen voisi korvata? :-) T. Eija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Vaikkapa suolakurkkupurkin säilöntäliemellä, tai vaikkapa sitruunamehu-vesi seoksella :)

      Poista