maanantai 24. lokakuuta 2016

Gluteeniton tomaattipiirakka parmankinkulla

  
Kun ilmat alkaa viiletä, alkaa tekemään mieli suolaisia ja ruokaisempia piirakoita. Tämä piirakka sopii loistavasti kahvipöytään, tai vaikkapa illalla glögimukin kaveriksi :) Tästä piirakasta ottaa helposti vielä toisen, ja kolmannekin palasen...


Pohja:
160g voita
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja, jollei tarvitse olla gluteeniton)
3rkl vettä
1 dl emmental-juustoraastetta

Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pussi parmesan- raastetta
2 kananmunaa
1 dl tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä raastettuna
4-5 isoa tomaattia
mustapippuria

Päälle:
1 pkt parmankinkkua
0,5 dl tuoretta timjamia

1. Nypi voi, jauhot ja juustoraaste taikinaksi. Lisää vesi. Taputtele taikina sitten voideltuun piirakkavuokaan.

2. Sekoita täytteen ainekset ja kaada massa pohjan päälle. Asettele sitten tomaatit ja laita uuniin 175 asteeseen n. 30-35min.

3. Anna piirakan hieman jäähtyä ja koristele parmankinkulla ja timjamilla. Nauti lämpimänä :)


2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin herkulliselta! Parmankinkku sopii lämpimään piirakkaan varmasti tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru :) Tästä tuli kyllä ihan älyttömän hyvä...tuo parmankinkku tosiaan kruunasi koko komeuden, niin ulkonäöltään, kuin maultaankin.

      Poista