perjantai 14. lokakuuta 2016

Gluteeniton ja mehevä kuningatarpiirakka


Tämä on luotto-ohjeeni marjapiirakkaan ja toimii todella hyvin myös gluteenittomana. Pumpulin pehmää ja mehevää piirakkaa. Jollei sinun tarvitse tehdä tästä gluteenitonta, korvaa jauhot vehnäjauhoilla. Muilla marjoilla saat erimakuisen helposti. Tätä helpompaa reseptiä saa etsiä :) 

150g voita tai margariinia
2dl sokeria
2 kananmunaa
2dl kermaa
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
2tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
n.4dl mustikoita ja vadelmia (tai vaikkapa omenasiivuja)

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muut aineet ja sekoita. Kippaa taikina voideltuun piirakkavuokaan.

2. Painele lopuksi pinnalle mustikat ja vadelmat kauniisti. 

3. Paista 175 asteessa n. 45min.

4. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti