sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Hummingbird-kakku ja arvonnan voittaja



Humminbird,-eli kolibrikakku on amerikkalainen, porkkanakakkua muistuttava leivonnainen, joka usein leikataan kerroksiin ja täytettä tulee myös väleihin. Minä tein nyt vain pienellä vuoalla pohjan ja päälle yhden kerroksen kuorrutetta. Yhdistelin tähän erilaisia netistä löytämiäni ohjeita. Parasta tämä on vasta seuraavana päivänä :)

Arvonnan Ruoka-messuille voitti nim.Anonyymi. Random.org arpoi voittajaksi nro 6:n. Laitan sinulle s-postia piakkoin :)


Pohja:
2dl vehnäjauhoja
0,5dl fariinisokeria
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
0,5 sitruunan raastettu kuori
0,5tl kanelia
0,5dl kookoshiutaleita
0,5tlk ananasmurskaa liemineen
1 hieman tummunut banaani
0,5dl rouhittua pekaanipähkinää
1 kananmuna
0,75dl öljyä

Kuorrute:
25g huoneenlämpöistä voita
100g maustamatonta tuorejuustoa
n.1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Muussaa banaani haarukan avulla ja lisää kuivien aineiden joukkoon.

2. Lisää joukkoon ananasmurska, kananmuna ja öljy. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (halk.20cm). Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja kumoa kakku.

3. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Levitä veitsellä kauniisti lähelle reunoja. Koristele haluamallasi tavalla. Kakku on tosiaan parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti