torstai 15. joulukuuta 2016

Joululeivokset


Elämä on tällä hetkellä sen verran hektistä, etten edes kerkeä leipomaan, mutta nostellaas esiin nämä ihanat, luumuiset joululeivokset. Tällä samalla reseptillä voit tehdä myös juustokakun. Niin tein itsekin, mutta leikkasin leivosrenkaan avulla nämä leivoksiksi.

Pohja: 
200g pipareita (Annas)
75g voita

Täyte: 
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk luumu-kanelirahkaa
4rkl luumusosetta
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
0,5tl kanelia
5 liivatetta
3rkl vettä

Luumukastike:
5rkl luumusosetta
1rkl konjakkia
1,5rkl vettä

Koristeluun esim.: 
Manteleita, rusinoita, pipari, kanelitanko, tähtianiksia ja luumukastiketta

1. Murskaa piparit ja sekoita voisulaan. Taputtele pipari-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin ja pistä samalla liivatteet likoamaan.

2. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto, rahka, luumu ja sokerit. Kuumenna tilkka vettä ja puristele liotetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateliuos kermamassaan ohuena nauhana, samalla kevyesti vatkaten.

3. Kaada kermamassa vuokaan piparimurun päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, tai mielellään yön yli.

4. Irroita kakku vuoasta, ota leivosrenkaalla irti leivoksia ja koristele :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti