torstai 12. maaliskuuta 2015

Kardemummakakku


Äitini tekee maailman parasta kardemummakakkua. Sillä samaisella ohjeella, minä en onnnistu koskaan. Nyt löysin reseptivihostani toisen ohjeen, joka sijoittuu kyllä hyväksi kakkoseksi. Tämä on ihan mielettömän hyvää,  kosteaa kahvikakkua. Varsinkin, jos vielä pidät kardemummasta, on tämä todellakin juttusi! Helppo tekoinenkin vielä...


2 munaa
3 dl sokeria
2,5 dl kermaa
1,5 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
 

1. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Älä vatkaa.
3. Lisää kerma, sekä sulatettu voi munasokeri-seokseen.
4. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kulhoon ja sekoita samalla.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n.50min.
6. Koristele tomusokerilla ja haluamillasi koristeilla.

2 kommenttia:

  1. Tein kakun tällä ohjeellasi ja on pakko sanoa, että on superhyvä. Laitoin reilusti kardemummaa, minkä olin saanut kuorimattomina siemeninä Goan tuliaisina. Koko huusholli tuoksuu ihanalle Kardemummakakulle.
    Kiitos hyvästä ohjeesta. Suosittelen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsit! Tämä on myös oma suosikkini kahvikakuista 👍

      Poista