perjantai 22. toukokuuta 2015

Vohvelikuppeja ja passionjäätelöä


Olin ajatellut jo pitkään kokeilla tehdä itse jäätelölle vohveleita, joissa voisi tarjoilla omatekemää jäätelöä. Mikäpä nimittäin olisi parempi jälkiruoka kesällä? Löysin hyvän ohjeen täältä.  Kupit on helppoa ja nopea valmistaa ja säilyvätkin päivän, pari, joten ne voi tehdä ennakkoon valmiiksi. 

Jäätelöön taas voi lisätä mitä tahansa makua...suklaata, kinuskia, lakritsikastiketta, pähkinöitä...mutta itse kokeilin nyt passionkastiketta. Siitä tulikin todella raikasta ja kesäisen makuista, namskis :p

Tällä ohjeella tulee 5-8 kuppia

0,5dl sokeria
1 iso kananmuna
5rkl sulatettua voita
0,5tl vaniljajauhetta (tai 1tl vaniljaesanssia)
0,8dl vehnäjauhoja

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää voi ja vanilja.
Sekoita jauhot puuhaarukalla taikinaan.
Anna olla noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.

Lämmitä vohvelirauta.
Lisää noin 2rkl taikinaa ihan tasan keskelle rautaa ja paina kansi kiinni.
Paista kunnes on nätin ruskea.
Nopeasti nosta vohvelilituska muffinipellin päälle ja paina jollain pienellä tasapohjaisella (itse käytin pastaväripurkin pohjaa :D ) jutulla vohveli muffinikupin sisään.
Anna olla minuutin verran ja nosta talouspaperin päälle jäähtymään loppuun.


Jäätelö:

5dl kuohukermaa
1prk kondensoitua, keittämätöntä maitoa
(glukoosisiirappia)
passionkastiketta, tai mitä muuta tahansa makuainetta

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää kondensoitu maito ja sekoita. (Lisää halutessasi glukoosia- se pehmentää jäätelön rakennetta).
Lisää makuaine ja pyörittele se joukkoon esim. haarukalla "raidoiksi".
Pistä pakastimeen ja jäädytä vähintään 8 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti