keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kotitekoinen jäätelö


Tein taas jäätelökokeiluja, tuolla nyt niin suosituksi tulleella jäätelöohjeella. Ennen olen tehnyt ilman glukoosisiirappia, joten halusin kokeilla, tuleeko jäätelöstä sen kanssa pehmeämpi rakenne. No, minun mielestäni rakenne pysyi samanlaisena ja onnistuu hyvin, vaikkei sitä laittaisikaan. Nyt laitoin massaan makuaineiksi sulatettua pätkistä ja toiseen suolapähkinöitä ja kinuskikastiketta. En tosin osaa sanoa, että kumpi on parempaa...koska kummatkin ovat herrrrkullisia...:p

7-8dl kuohukermaa
1prk kondensoitua maitoa (keittämätöntä)
(0,5dl glukoosisiirappia)

Makuaineiksi esim. 
1pss Pätkiksiä

Suolapähkinöitä
Kinuskikastiketta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Sekoita ja lisää massaan makuaineiksi mitä haluat. 
2. Pakasta vähintään viisi tuntia. Ota sulamaan hetki ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

 1. Nam! Ihanan näköisiä kippoja, sisältöineen ;) Itsekin olen tehtaillut samanmoisia juttuja. Meinaan tässä vähän aikaa sitten tein Pätkisjäätelöä (sulatin Pätkiksen joukkoon, voi jehna kun oli hyvää! :) ja testailin myös glukoosisiirapin vaikutusta. Ja aivan samaa voisin sanoa, eli eipä sillä kovin suurta merkitystä ollut. Ehkä aaaaaavistuksen pehmeämpää. Hyvää joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Suklaapossu kommentistasi. Kiva, että olet myös huomannut saman tuosta glukoosista. Pätkis oli hyvää ja niin oli tuo toinenkin. Slurps :p Seuraavaksi taidan kokeilla jotakin todella sitruunaista..

   Poista
 2. Voiko tuohon laittaa karamellisoidun kondensoidun maidon, korvaisin se kinuskikastikkeen?

  VastaaPoista
 3. Mitenköhän saisi tehtyä suolaista kinuskijäätelöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a. Tuo normaali perusmassa ja siihen sekaan kinuskikastiketta ja sormisuolaa? 😊 Voisipa vaikka toimiakin..

   Poista