lauantai 22. elokuuta 2015

Suklainen appelsiinimoussekakku...ja Creachoco!




Tämä kakku tuntuu nyt saaneen kaikki leipurit liikeelle. Kakkua on kehuttu kovasti, joten pakkohan se oli itsekin kokeilla. Reseptiä muuttelin hiukka kotileipurille sopivammaksi ja lisätyn sokerinkin uskalsin jättää pois. Alkuperäinen ohje täällä.

Sain myös mahdollisuuden esitellä teille uutta Creachocoa. Sieltä voit halutessasi tilata ihan juuri sinulle kustoimoidun suklaalevyn. Pohjaksi voit valita tumman,- maito,- tai valkosuklaan ja tuunata sitä max. kolmella "mausteella". Itse valitsin valkosuklaan, johon otin mausteiksi appelsiinia ja hunajaa. Nam. Hyvää on...

Tilaamani suklaa tuli todella nopeasti, mutta...päivänä jolloin suklaa tuli, oli aivan valtavan lämmin. Postipoika oli tuonut postit ulos laatikkoon noin tuntia aiemmin, mutta kun menin levyäni hakemaan- HUPSIS...se oli sulanut ihan velliksi :( Äkkiä jääkaappiin ja siitä sitten tänään leikkelin siitä kolmioita koristeeksi tähän kakkuun. Mutta kannattaa kokeilla...villein variaatio olisi ehkä maitosuklaa grillimausteella ja valkosipulilla. Vai mitä tuumit? :D

 

Pohja:
50  g voita
175g kaurakeksejä  

Täyte:
3  liivatelehteä
2  dl kuohukermaa
200  g taloussuklaata
1  prk  maustettua rahkaa appelsiini
2  rkl likööriä (Amaretto)- tai vettä

Appelsiinirahkatäyte:

4  liivatelehteä
2  dl kuohukermaa
2  prk  (à 200 g) maustettua rahkaa appelsiini
2  rkl     sitruunamehua- tai vettä

Pinnalle:
kermaruusukkeita
sokerimassakoristeita
suklaahippuja
suklaapaloja

Valmistusohje:

1. Hienonna keksit muruksi. Lisää sulatettu voi keksimuruihin.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

4. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

5. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja suklaasula. 


6. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.

7. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

8.Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää rahka.

9. Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).

10.Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti