maanantai 19. lokakuuta 2015

Jauheliha-suppilovahveropiirakka


Tänä vuonna jäi suppilovahverosaalis pieneksi. Löytyi sen verran, ettei viitsinyt pakastimeen laittaa, joten jotakin oli tehtävä. Tuloksena syntyi tällainen jauhelihalla "jatkettu" suppispiirakka. 

Tähän piirakkaan käytin myös ensimmäistä kertaa mascarponea. Olen toki käyttänyt sitä aiemminkin, mutta suolaiseen piirakkaan en ole sitä aiemmin laittanut. Mutta se toimi tässä kyllä vallan mainiosti. Tästä tuli yksi parhaista suolaisista piirakoista ikinä...

1 pkt valmista piirakkataikinaa

n. 1/2 l suppilovahveroita
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 iso sipuli
pätkä purjoa
mustapippuria
aromisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta persiljaa

2 kananmunaa
1 prk mascarponea
200 g raastettua kovaa cheddaria
suolaa

1. Painele sulanut piirakkataikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

2. Ryöppää sieniä hetki pannulla ja lisää jauheliha ja sipuli. Ruskista ja lisää loppuvaiheessa viipaloitu purjo. Mausta sitten haluamallasi tavalla ja lisää tuoreita yrttejä.

3. Sekoita kananmunat ja mascarpone keskenään. Sekoita sekaan raastettu cheddar. Mausta suolalla. Kaada seos sitten piirakkataikinan päälle.

4. Jaa jauheliha-sieniseos tasaisesti vuokaan. Nostele juustomassaa hieman jauhelihan sekaan. Paista 175 asteessa n. 60 min. Nypi hieman jäähtyneen piirakan päälle vielä tuoreita yrttejä.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kyllä ihan super hyvältä, saisipa maistaa! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa voisinkin tätä herkkua sinulle palan lähettää ;D

      Poista