tiistai 24. marraskuuta 2015

Sämpyläboston nokkosella ja fetalla


Tiesittekös, että nykyään viljellään myös nokkosta ruukuissa? :) No, en minäkään, mutta leivontabloggaja-illasta saamassani lahjakassissa oli myös tällainen kummajainen. Nokkosessahan on ihan mielettömästi rautaa, C-vitamiinia ja kalsiumia ja se on lisäksi tosi monikäyttöinenkin.

Itse tein sämpylätaikinasta bostonin ja maustoin nokkosella ja fetalla. Tätä herkkua voi syödä hyvillä mielin, palan jos toisenkin...

5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
n.2 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä 

1 pkt Fetajuustoa (classic)
1 ruukku nokkosta


1. Ryöppää nokkosia hetki paistinpannulla pienessä vesitilkassa. Anna jäähtyä.

2. Laita taikinakulohoon kuivahiiva, sekä lämmin (42ast.) vesi. Lisää suola, sokeri ja lopuksi jauhot vähitellen. Lisää viimeiseksi öljy ja anna vaivaa taikina kunnolla.

3. Kohota taikinaa n. puoli tuntia liinan alla ja kauli sitten levyksi. Murenna päälle feta ja ripoittele nokkoset. Kääri rullaksi. 

4. Leikkaa rullasta n. 4 cm:n siivuja ja aseta ne voidellun vuoan pohjalle lappeelleen, melko väljästi. Anna lopuksi kohota vielä hetki liinan alla.

5. Paista 200 asteessa n. 40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti