keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Jouluiset suklaakupit kinuskisella karpalomoussella



Hei...vielä ehtii muuttaa mieltään joulun jälkiruoan kanssa ja tehdä näitä ihastuttavia suklaakuppeja, jollakin ihanalla täytteellä aatoksi. Itse asiassa,- nämä ovat todella nopeita ja helppoja tehdä. Ja sisus voi olla lähes mitä vaan herkkua. Ihan vaan vaikkapa vaniljajäätelöä...

Ps. Olethan huomannut, että Kakkuviikari löytyy myös Facebookista...

(6-7 kpl)
200 g Fazerin tummaa suklaata

Kupit:

1. Leikkaa Minigrip pussista n. 15cm. halk. ympyröitä.
2. Sulata 2/3 suklaasta vesihauteessa niin, ettei suklaa sula täysin. Lisää joukkoon loppu, raastettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

3. Piirrä muovin päälle lusikkaa apuna käyttäen suklaalla paksuhkoja pyöreitä kuvioita. Nosta muovi sitten juomalasin päälle (suklaapuoli ylöspäin). Oikaise muovin reunoja, niin että kupista tulee kauniin muotoinen. Anna jähmettyä 15 minuuttia ja irroita kuppi varovasti ensin juomalasin päältä ja sitten varovasti muovi.

Karpalomousse:
2 dl karpaloita    
3 valkuaista    
1 dl tomusokeria    
2 dl kuohukermaa    
3 liivatelehteä     
tilkka vettä    
2 dl kuohukermaa    
1/2 dl kinuskikastiketta

1. Soseuta karpalot soseeksi esim. sauvasekoittimella.
Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.

2. Vaahdota kerma ja loput sokerista pehmeäksi vaahdoksi.

3. Sekoita kermavaahtoon valkuaisvaahto ja soseutetut karpalot.

3. Liuota kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä ja lisää ohuena nauhana moussen joukkoon, koko ajan sekoittaen.

Annostele suklaakuppeihin ja anna hyytyä jääkaapissa 2 tuntia ennen tarjoilua. Koristele.

Valmista kinuski kerma, vatkaamalla kerma ja lisää joukkoon kinuskikastike.

Sekoita tasaiseksi ja annostele moussen päälle.

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta. Tätä voisikin ihan kokeilla jouluna. Hyvää joulunalusviikkoa. Liisa

    VastaaPoista
  2. Ihana idea! <3 Ei tarvitse kulhoa nuolla, kun saa syödä koko kulhon. :D
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista