keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Herkkusieni-tartaletit


Tässä vielä yksi pikkusuolainen vinkki uuteen vuoteen...tai vaikkapa tupaantuliaisiin. Karamellisoitua sipulia, herkkusieniä ja gruyere-juustoa...miltäs kuulostaa? Nämä ovat helppoja valmistaa ja koonkin voi päättää tehdessään...isotkaan eivät jää taatusti syömättä ;)

1 pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa

1 iso rasia tuoreita herkkusieniä
4 sipulia
150 g gruyere-juustoa
oliiviöljyä
voita
valkoviiniä
timjamia
suolaa
pippuria
kananmuna


persiljaa koristeeksi

1. Sulata voitaikina. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Poista herkkusienistä kannat ja viipaloi ne. Raasta myös juusto valmiiksi.

2.Laita paistinpannuun öljyä ja ruskista sipulit kunnolla ruskeiksi. Lisää voi, valkoviini ja herkkusienet. Ruskista lisää niin kauan, että kaikki neste pannulta on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.

3. Leikkaa kaulitusta voitaikinasta muotilla sen kokoisia ympyröitä, kuin haluat. Viillä sitten terävällä veitsellä n. 1cm taikinan reunasta reunan myötäisesti ympyrä niin, ettei veitsi kuitenkaan mene pohjaan asti. Laita pienemmälle ympyrälle reilusti täytettä ja kasa juustoraastetta (varo täytteen leviämistä reunoille asti). Voitele reuna kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 15min.

2 kommenttia: