sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Ystävänpäivän suklaakakkuset



Viime viikolla, kun ideoin ystävänpäiväjuttuja, tein näitä vaniljavannikkeita, sekä donitsipellillä tällaisia suklaakakkusia, jotka kuorrutin vaaleanpunaisella Candy Meltsillä ja teemaan sopivilla sokerihelmillä. Tässä ohje näihin överipinkkeihin, hieman mutakakun makuisiin ihanuuksiin nyt olisi...

12 kpl:

90 g suklaata
45 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokokidesokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl soodaa
1,2 dl kermaa
0,5 dl vettä
1 kananmuna


1. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten voi-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää kerma ja vesi, sekä viimeisenä kananmuna.

2. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikinaa voidellun donitsipellin (n.2/3)  koloihin. Paista sitten 175 asteessa n.12 min.

3. Anna kakkusten jäähtyä hetki ja kumoa ne sitten leikkuulautaa apuna käyttäen. Dippaa (tai valuta lusikalla päälle) hieman jäähtyneet kakkuset sulatettuun Candy Meltsiin (tai elitarvikevärillä värjättyyn valkosuklaaseen). Voit tehdä vielä sulatetulla tummalla suklaalla raitoja pintaan ja koristella halutessasi vaikkapa sokerihelmillä.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanuus, näiden on pakko olla hyviä! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa :) Yleensä kaikki, missä on suklaata, on myös hyvää :p

      Poista