lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kookos-limejuustokakku


Viime päivät on laiskottanut ihan mahdottomasti, eikä ole tullut paljon leivottua. Tänään kuitenkin ryhdistäyduin ja tein tällaisen hieman jo pääsiäis-aiheisen juustokakun äidilleni vietäväksi. Tästä tuli raikas, vaikkakaan ei niin perinteisen makuinen kakku. Ja jotenkin tuo kevät tuntuu vaan määrittelevän, kuin itsestään värit koristeluunkin... :) Ihanaa, kevät!

Pohja:
150 g kaurakeksejä
0,5 dl kookoshiutaleita
50 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk Jam it!- kookoshilloa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
2 limen mehu
5 liivatetta
tilkka vettä 

Koristeluun esim.:
kermavaahtoa
limeä
sitruunamelissaa
sokerihelmiä
sokerimassa-munia

1. Hienonna kesit muruksi ja lisää ne voisulaan. Sekoita ja lisää kookoshiutaleet. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää siihen sokerit, tuorejuusto ja kookoshillo. Sekoita tasaiseksi ja lisää kookoshiutaleet, ja limen mehu. 

3. Kuumenna kattilassa tilkka (n. 2-3rkl) vettä ja lisää kiehuvaan veteen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos samalla vatkaten täytteeseen ohuena nauhana. Sekoita kunnolla ja kaada täyte sitten keksipohjan päälle. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ja näköinen kakku! Mä voisin myös kommentoida täällä sun suklaa-kermamunkkeja (voi NAM!!!), pätkiskakkua, karkki-cookieseja ja lime-valkosuklaakääretorttua! Kaikki aivan ihanan näköisiä ja herkullisia namuja! Nam! :D Siis kun en kuulu facebookiin niin en saa kommentoitua tuolla Kohokohdassa sun herkkuja...

    VastaaPoista