tiistai 21. kesäkuuta 2016

Mansikkajuustokakku mirror glazella, eli peilikiilteellä



Tässähän kävi juuri niin, että oli heti pakko ensimmäisen kokeilun jälkeen tehdä toinen hieman samanlainen kakku, mutta toki eri värinen,- ja makuinen. Tämä kakku kelpaisi esimerkiksi juhannuksena nostaa kahvipöytään :) Tänään siitä sai nauttia kaksi ystävääni!

Mansikkajuustokakku on herrrrkullista ilman kiillettäkin, mutta tuosta kiilteestä tulee kyllä piste iin päälle! Sen verran huomasin tämän kakun kohdalla, ettei kakkua kannatakaan kuorruttaa ritilän päällä, vaan esim. nostaa kakku säilyketölkin päälle ja lautanen vain alle, minne ylimääräinen kuorrute valuu. Kakkua nostaessa alareuna hieman kärsii...

Pohja:
10 Digestiveä
35g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2prk Valion maustettua mansikkarahkaa
500g soseutettua pakastemansikkaa
1tl vaniljasokeria
(sokeria)
8 liivatetta
tilkka vettä

Mirror glaze eli peilikiille:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
pastaväriä


1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle tiiviisti.


2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan ja soseuta sulatetut pakastemansikat. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, mansikkarahkat ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää soeutettu mansikka. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet sekaan. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada massa vuokaan, keksipohjan päälle. Laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi. 

4. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele haluamallasi tavalla.




7 kommenttia:

  1. Älyttömän kaunis! Tuo kiille kiehtoo tosi paljon! Koskakohan uskaltaisin kokeilla... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taru. Tuo on kyllä tosi helppo, kunhan ei vatkaa kauheasti..muuten jää ilmakuplia. Onnistut varmasti! :)

      Poista
  2. Glukoosi.. Onko se siis glukoosisiirappia vai jotain muuta? Mistä sitä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glukoosisiirappia juu. Saa sokerihyllystä, tavallisen siirapin vierestä :)

      Poista
  3. Hei tyhmä kysymys ehkä, mutta tarjoillaanko heti jäisenä? Ja sen jälkeen säilytys pakkasessa vai jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! No, ei yhtään tyhmä...vaan minulta on tainnut jäädä reseptin kirjoitus kesken. Hyvä huomio, kiitos siitä! :) Kakku kuorrutetaan siis ainakin 12 tuntia ennen tarjoilua. Annetaan sulaa jääkaapissa kuorrutuksen jälkeen :) Tarjoillaan siis kyllä sulana...

      Poista