lauantai 24. syyskuuta 2016

Gluteenittomat puolukkamuffinssit kaksväripursotuksella


Tein TÄLLÄ samalla reseptillä syksyiset puolukkamuffinssit, joilla tein jokin aika sitten kuningatarmuffinsseja. Tein nämä tällä kertaa täysin gluteenittomina. Näistä tuli mukavan raikkaan makuisia ja päälle pursottelin vielä kermasta ja vaniljarahkasta "kruunun" näille. Halusin näihin kuitenkin jotain spesiaalia, niin tein kuorrutuksen kaksvärisenä, joka on muuten paljon helpompi toteuttaa, kuin luulisi...

Taikina:
2 munaa
1½dl sokeria
1dl maitoa
50g voita sulana
4dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta ( tavallisia saat vehnäjauhoilla, jollei tarvitse olla glut.)
1,5tl leivinjauhetta
4dl puolukoita

Kuorrute:
2dl laktoositonta kuohukermaa
200g vaniljarahkaa
2tl vaniljakreemijauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja voisula. 

2. Sekoita kuivat aineet  keskenään ja kaada varovasti taikinan sekaan. Lisää marjat varovasti sekoittaen taikinan joukkoon. 


3. Jaa taikina (12kpl) muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljarahka, sekä vaniljakreemijauhe. 

5. Laita pursotinpussiin sisäpintaan esim. grillivarrastikun avulla punaista pastaväriä muutama raita. Laita kerma-rahka pussiin ja pursoita. Koristele haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Tällä ohjeella tuli todella näyttävät ja makoisat gluteenittomat puolukkamuffinssit, kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuleekin. Muhkeita ja meheviä :) Kiitos, kun kävit jättämässä palautetta...

      Poista