lauantai 17. syyskuuta 2016

Mokkainen viskijuustokakku


Olen nyt jotenkin hurahanut näihin jäädytettäviin juustokakkuihin sen takia, että niiden pintaan saa kokeiltua uusia juttuja. Nyt testasin suklaasprayta, jolla saa jännän, mokkaisen mattapinnan, kakkuun suihkuttamalla. Käytin tummasuklaasprayta.  Välttämättä tätä ei tarvitse tietenkään laittaa, mutta sitä saa mm. TÄÄLTÄ.
Itse kakku maistuu todella kahviselta, jonka makua komppaa viski. Itse en tällä kertaa haihduttanut alkoholia pois lainkaan ja kippasin viskin ihan niikseen. Tämä oli kadonnut sukkelasti kahvipöydästä :)

Ps. Olethan huomannut, että Kakkuviikarin löydät myls Facebookista ja Instagramista? Tervetuloa tukkäilemään :)

Pohja:
150g gluteenittomia digestivejä 
50g voita

Täyte:
4dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl mokka-makupastaa (tai 3rkl oikein vahvaa kahvia)
0,5dl viskiä
4 liivatetta
(tilkka kahvia)

Pinnalle:
tummasuklaasprayta
suklaarullia

1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Painele keksi-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.15-20cm) pohjalle tiiviisti. Laita hetkeksi jääkaappiin.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto, mokkapasta/ kahvi. Mausta sokerilla oman makusi mukaan. 

3. Laita kattilaan tilkka kahvia (tai jos haluat alkoholin pois, niin viski) ja keitä kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos sitten ohuena nauhana, samalla sekoittaen, täytteen joukkoon.  Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita jäinen kakku vuoasta ja suihkuta jäisen kakun pinnalle suklaasprayta ja anna sulaa vähintään 12 tuntia jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.

10 kommenttia:

  1. Onpas aika herkku. :P Kaunis koristelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis taas, Kaura :) Yksinkertainen on kaunista...

      Poista
  2. Upea kakku! Tätä ei varmaan tarvitse jäädyttää, vaan riittää hyydytys jääkaapissa, jos pintaan ei suihkuta tuota sprayta?

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku:) millä saisi liivatteen korvattua ja millä määrillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Liivatteen korvaaminen onnistuisi varmaankin agaragarilla, tai vegegeelillä. Neuvoa en muuten valitettavasti osaa, kun en ole niitä käyttänyt :(

      Poista
  4. Minkä värinen täyte on ilman tuota suklaasprayta? Aika vaalea varmaankin. Sopisikohan suklaasula täyteeseen lisäksi? Ajattelin miehen synttäreille tehdä mutta kahvi eikä viski ei kumpikaan ole omaan suuhun maistuvia, pehmentäisikö suklaa hieman makuja? Vai peittääköhän se sitten ne kokonaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa siltä, että kannattaa varmaankin katsella ennemmin esim. jonkun suklaajuustokakun ohje nyt :) Tämän kakun juttu on juurikin kahvi ja viski...

      Poista
  5. Hei! Ihanan näköinen kakku. Millä olet saanut tehtyä nuo koristeet kakun päälle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Nuo rullat olen tehnyt suklaahöylällä. Löytyy esim. Ebaysta nimellä "Girolle chocolate roulette" :)

      Poista