tiistai 6. syyskuuta 2016

Pekaanipähkinä- suklaapiirakka


Tämän reseptin bongasin joskus täältä jostakin netin syövereistä, mutta vasta nyt päätin testata. Piirakassa on kahta herkkuani mukana. Pekaanipähkinää ja suklaata. Tämä oli kyllä hyvää, mutta varsin tuhtia tavaraa, joten ihan hirveän paljon tätä piirakkaa ei kyllä kerrallaan voi syödä...pikku pala riittää :)

Pohja:
3 3/4 dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1 1/4 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100g talous-suklaata karkeaksi rouhittuna
1 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä (rouhi hieman)
1 banaani
2 munaa
1 1/4 dl vahvaa keitettyä kahvia
100g sulatettua voita
200g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutukseen:
200g suklaata (Fazerin sininen)
3/4 dl kermaa

Koristeluun:
paahdettuja pekaanipähkinöitä

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään, myös pähkinärouhe ja suklaarouhe. Sulata voi, lisää siihen kahvi ja soseutettu banaani.

2. Notkista tuorejuusto parilla lusikallisella voi-kahviseosta, jolloin tuorejuusto on helpompi sekoittaa taikinaan. Lisää se sitten voi-kahviseoksen joukkoon.
Vatkaa tasaiseksi kunnes tuorejuusto on sekoittunut seokseen kunnolla. Lisää joukkoon munat ja vatkaa. Lisää kuivat ainekset nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
(Huom!  Älä sekoita liikaa.)

3. Voitele irtopohjavuoka (halk.24cm) ja kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Anna piirakan jäähtyä.

4.Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi,mutta älä keitä sitä. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on kokonan sulanut. Jäähdytä tarvittaessa hetken aikaa.

5.Kaada suklaa piirakan päälle ja tasoita. Koristele paahdetuilla pekaanipähkinöillä. Laita kylmään kovettumaan noin puoleksi tunniksi. Tarjoile sellaisenaan tai esim vaniljajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. Miten tätä voisi tehdä ilman tuorejuustoa. :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm...korvaisin sen sitten ehkäpä vaikka ranskankermalla :)

      Poista