torstai 15. syyskuuta 2016

Puolukka- paahdettu valkosuklaa kahvikakku


Puolukka ja valkosuklaa on oiva makupari. Valkosuklaasta vielä parempaa tekee sen paahtaminen, joten kokeilimpa, kuinka tällainen yhdistelmä toimisi kahvikakussa. Ja toimihan se. Kakusta tuli ihana, hieman kinuskisen makuinen, mutta silti raikas, puolukan ansiosta. Kakun "hunnutin" vielä valkosuklaalla, joten melkoinen herkku on kyseessä :)

4 kananmunaa
2,5dl sokeria
150g voita
2tl leivinjauhetta
2,5tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
2dl puolukoita
80g paahdettua valkosuklaata

Kuorrutukseen:
120g valkosuklaata

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Paloittele valkosuklaa leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda sitä n. 6-8 minuuttia (niin että ruskistuu hieman). Anna jäähtyä hetki.

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa sitten munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan, vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Älä vatkaa, mutta sekoita tasaiseksi. 

3. Sekoita taikinan joukkoon paloiteltu, paahdettu valkosuklaa ja puolukat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.50-55 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.

4. Voit halutessasi kuorruttaa jäähtyneen kakun sulatetulla valkosuklaalla.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olepa hyvä :) Toivottavasti makukin oli mieluisa...

      Poista
  2. Tykkään kovasti puolukasta. En olisi itse osannut yhdistää puolukkaa ja paahdettua valkosuklaata. Mutta jo lukiessani reseptiä nousi vesi kielelle. Joulunaikaan näitä tuli tehtyä. Ja nyt teki taas mieli jotain muutakin kuin korppia kahvin kanssa. Tämä uuniin. Kiitos hyvästä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ja kiitos, että kävit jättämässä kommentin. Vielä mukavampaa, että olet löytänyt mieleisesi reseptin ❤

      Poista
  3. Tämä on yksi lempikakuistani. Olen tehnyt monta kertaa. Välillä kävi niin, että kakut lässähtivät uunissa. En meinannut millään keksiä syytä siihen. Kunnes lopulta tajusin, että silikoni vuoka sen tekee. Naapurini kertoi, että hänellä on samoja kokemuksia silikoni vuuasta. Vuoka jouti kierrätykseen, josko joku toinen osaisi sitä paremmin käyttää. Minä leivon alumiinivuokaan. Ja tänään tulee taas puolukkakakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voi miten kiva kuulla. Itsekään en ole kyllä tykännyt silikonista kakkuvuoista, minulla kakut jäävät niihin aina kiinni ja lähtevät irti vain palasina. Toivottavasti onnistuit tänäänkin kakun teossa 👍

      Poista
  4. Minkä kokoinen vuoka tähän olisi paras? 2 l?

    VastaaPoista