tiistai 15. marraskuuta 2016

Omena-kanelimuffinssit kuorrutuksella



Halusin tehdä muffinsseja, joihin tulee keskelle marmeladista "silmä". Mauksi valikoitui lempiyhdistelmäni,- omena-kaneli. Nämä ovat sen verran kanelisia, että näistä huokuu jo hieman jouluinenkin fiilis, vai mitä?  Päälle keitin omenoista "kompotin" ja kerma-rahka tasoittaa ihanasti kanelin makua. Yksi asia jäi ihan himpun verran harmittamaan... päälle olisi sopinut vielä, kanelitangon kanssa, koristeeksi hirvittävän hyvin tähtianis, mutta ne unohtuivat kauppaan...hö!

Muffinssit:
100 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,5 dl maitoa tai kermaa
0,5 tl suolaa
1/2 prk omena-kaneli marmeladia (paistonkestävää)

Kuorrutus:
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
1rkl vaniljakreemijauhetta
vaniljasokeria

Omenakompotti:
2 isoa omenaa 
nokare voita
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää sitten jauhot, leivinjauhe, kaneli, sekä suola. Sekoita joukkoon lopuksi maito tai kerma. Älä vatkaa.

2. Laita muffinssivuoan pohjalle lusikallinen taikinaa. Laita sitten keskelle n. reilu teelusikallinen marmeladia. Laita vielä reilusti taikinaa marmeladin päälle,- niin että se peittyy.

3. Paista muffissit 175 asteessa n. 25-40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

4. Pistä kattilaan kuoritut, pieneksi paloitellut omenat. Lisää nokare voita, fariinisokeri ja mausta kanelilla. Kiehauta niin, että kaikki neste höyrystyy pois. Anna jäähtyä.

5. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahka, sekä vaniljasokeri. Pursota kerma-rahka sitten jäähtyneiden muffinssien päälle.

6. Ripoittele pinnalle omenakompottia ja koristele mielesi mukaan.


6 kommenttia:

  1. Oi, kylläpä tuli vesi kielelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä herkkuja...vaikkei ulkonäkö kaunein olekaan :D

      Poista
  2. Todella hyvältä näyttää ilman tähtianistakin! :) Muffinsseissahan parasta on kuorrutus ja nyt kun keskelle on lisätty vielä täytettäkin, niin eihän se ainakaan huonommaksi voi muuttua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihan kyllä oikeassa olet. Nää oli tänäänkin vielä herkullisia...nam!

      Poista