sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Sitruuna- valkosuklaapalat


Hyvää isänpäivää kaikki isät :) Me juhlimme tänään lasteni isää tällaisilla raikkailla, reilusti sitruunan makuisilla leivoksilla, joille antaa makeutta valkosuklaa. Nämä ovat ihan suussa sulavan pehmeitä ja kauniitakin. Kuvioin leivokset aleksanterinleivosten tyyliin, niin ne näyttivätkin kivan tyylikkäiltä. Jos yhtään olet sitruunan ystävä, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Pohja:
2 1/2 dl vettä
200g voita
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja 
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
4dl sokeria
2,5tl vaniljasokeria
100g kermaviiliä
1,5-2 tl soodaa
2 kananmunaa

Päälle:
n. 300g valkosuklaata
n.0, 5 dl kuohukermaa

Raidat:
kaakaojauhetta
tomusokeria
vettä

1. Kiehauta kattilassa vesi ja voi. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sinne sitruunanmehu ja kuoriraaste. 

2. Kaada kuivien aineiden joukkoon vesi-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermaviili, sekä kananmunat. Sekoita, mutta älä vaivaa, taikina tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n.35x40cm) ja paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki, mutta kuorrute on helpompi laittaa hieman lämpimän piirakan päälle.

4. Sekoita raitojen ainekset keskenään paksuhkoksi tahnaksi ja laita minigrip-pussiin. Sulata sitten valkosuklaa vesihauteessa kerman kanssa. Levitä valkosuklaa lastan avulla piirakan päälle nopeasti. Tee minigrip- pussin kulmaan pieni reikä ja pursota ohuita viivoja n. 2cm:n välein piirakan reunasta reunaan. Vedä hammastikulla viivojen "läpi", jotta saat kuvion pintaan.

13 kommenttia:

  1. Oi että, näitä pitäisi kokeilla! <3 Meidän blogissa olisi jälleen kuukauden haaste, jossa makuna tällä kertaa suklaa. Nämä sopisi sinne: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Roosa :) Katsotaanpa, osallistunko tällä, vai jollakin muulla vaikka.

      Poista
  2. Paljonko päälliseen tulee kuohukermaa? Puuttuu määrä... :)

    VastaaPoista
  3. Hei, voiko kermaviilin korvata jollain? Italiasta ei löydy sitä...

    VastaaPoista
  4. Korvaisin ihan kermalla, tai jollakin hieman happamalla? Ranskankerma? :)

    VastaaPoista
  5. Hei! Saisikohan raidoista mitenkään vaaleanpunaisia? Mansikkatomusokerilla? Mitenkähän sopisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Nuo raidathan ei oikeastaan vaikuta millään tavalla makuun, sillä ne ovat todella ohuita. Mansikkatomusokeri, tai ihan tavallinen tomusokeri esim. punaisella elintarvikevärillä värjättynä, sopivat kummatkin ihan varmasti hyvin :)

      Poista
  6. Paljonko laitetaan kuorrutteen aineita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa lukee kuorrutteen määrät. Raitoihin sekaisin vähän aineita niin, että tulee paksuhko tahna 😊

      Poista
  7. Heippa!

    Kuorrutteesta... Laitoin kulhoon huoneenlämpöisen suklaan ja jääkaappikylmää lakt. kuohukermaa. Laitoin kipon vesihauteen päälle. Sulattelin niitä siinä ja kun sekoitin, niin kuorrute meni puuromaiseksi. Mitä tein väärin?

    VastaaPoista
  8. Voisiko kuorrutteen tehdä niin, että rouhisi valkosuklaan pieneksi ja kaataisi siihen kuumennetun kuohukerman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Onkohan sinulla joutunut vettä, tai vesihöyryä suklaan sekaan? Se aiheuttaa tuon reaktion. Myös liian kuuma lämpötila. Onnistuu toki myös tuolla tavalla ihan yhtä hyvin 👍

      Poista