tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ranskalainen maalaistorttu


Teimme koulussa tällaista aivan mie-let-tö-män hyvää omenapiirakkaa, jota oli ihanihan pakko tehdä myös samantien kotona. Pohjaksi käytimme rahka-voitaikinaa, josta samasta tein lohipiirakan, jonka ohjeen saatte seuraavassa postauksessani. Jos teet vain tämän piirakan, puolita pohjan ohje.

Omena ja kaneli on ehkä lempi makuyhdistelmäni ja tässä vielä aimo kerros alla vaniljakreemiä, jossa seassa on mantelimassaa. En osaa makua oikein kuvailla- kannattaa todellakin kokeilla ihan itse :p

Pohja (2kpl):
300g voita
300g maitorahkaa
300g pakastekylmiä vehnäjauhoja

Täyte:
1dl vispi,- tai kuohukermaa
2dl vettä
100g vaniljakreemijauhetta
150g mantelimassaa
omenoita
kaneli-sokeria

Pinnalle:
kiille hyytelösokerista

1. Sekoita voi ja (pakastekylmät) vehnäjauhot keskenään yhteen. Lisää lopuksi maitorahka ja vaivaa tasaiseksi. Kauli taikina (3x3) sitten pitkähköksi levyksi runsaasti jauhoja käyttäen. Nosta levyn oikea reuna keskelle ja nosta vasen reuna sitten oikean päälle, niin, että taikina on kolmessa kerroksessa. Käännä taikina sitten aukinaiset päädyt sivuille.Toista sama kolme kertaa niin. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

2. Valmista täyte sekoittamalla vesi, kerma ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Anna turvota hetki ja lisää sitten mantelimassa voimakkaasti vatkaten. Laita täyte pursotuspussiin. Kuutioi omenat valmiiksi. Sekoita hieman sokeria ja kanelia keskenään.

3. Kauli taikinasta n.3mm paksu levy ja leikkaa taikinapyörällä hieman vuokaa isompi pala taikinasta. Aseta taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita loppu taikina jääkaappiin.

4. Pursota n.1cm:n kerros vaniljakreemiä pohjan päälle ja ripoittele päälle omenakuutiot. Siroittele omenoiden päälle kaneli-sokeria ja paista piirakkaa sitten 200 asteessa n. 20-25 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

5. Kun piirakka on hieman jäähtynyt, sivele piirakan pinnalle kiille hyytelösokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti