torstai 20. huhtikuuta 2017

Mansikkarahkakakku


Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla myös raikas mansikkarahkakakku, joka ei ollut myöskään kovin makea, vaan ennemminkin kivan raikas. Kiilteeseen ujutin hieman ruusuvettä, mutta lopputuloksessa se ei juurikaan, ikävä kyllä, maistunut. Ensi kerralla hupsautankin sitten vähän reilummalla kädellä 😁

Pohja:
180g digestivejä
50g voita

Täyte:
3dl vispikermaa
2prk maustettua mansikkarahkaa 
4dl pakastemansikoita
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
4rkl vettä

Kiille:
2dl punaista mehua
2 liivatetta
loraus ruusuvettä (voi jättää poiskin)
pinkkiä elintarvikeväriä

1. Hienonna keksit hienoksi muruksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos sitten leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.22cm.) pohjalle tiiviisti.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat, hieman sulaneet mansikat, ja mausta sokerilla (itse laitoin tuon 0,5dl) ja vaniljasokerilla.  

3. Kiehauta kattilassa tilkka vettä ja lisää sinne liotetut, puristellut liivatteet. Liruta liivateseos sitten täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla kunnolla sekoittaen. Kaada täyte sen jälkeen vuokaan, keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään peitettynä jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kiehauta sitten kattilassa punaista mehua ja värjää mieleiseksesi elintarvikevärillä. Mausta ruusuvedellä halutessasi. Lisää joukkoon lopuksi liotetut, puristellut liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle, lusikkaa apuna käyttäen. Anna pinnan hyytyä vielä jääkaapissa n. kolme tuntia. Koristele lopuksi haluamallasi tavalla.

7 kommenttia:

  1. Hei, millä voisin korvata liivatteen tässä ohjeessa? 😊

    VastaaPoista
  2. Mansikka on sen verran hapan, että en tiedä kuinka onnistuu, mutta vegegeelillä lähtisin yrittämään 😊

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kakku ja tasainen kiille! Vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Peggy! Vielä on kuitenkin treenattavaa muutamassa jutussa 😉

      Poista
  4. Ihanan näköinen ja varmasti myös makuinen! Hyvä kun muistutit tuosta ruusuvedestä, mullahan on sitä korkkaamaton pullo unohdettuna kaapissa.. Katsotaan jaksaako sitä sunnuntaiksi jotain kakkua väsätä..
    Koristelu on jälleen niin taattua Miaa, aivan ihastuttava. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Johanna ❤ Hauska raaka-aine tuo ruusuvesi. Ennen sillä puhdistettiin kasvoja,- nyt maustetaan kakkuja 😊

      Poista