lauantai 22. huhtikuuta 2017

Perinteinen kinuskikakku


Tänä vuonna teinkin lapsille (ja miehelle) syntymäpäiväkakuksi vain ihan perinteisen kinuskikakun. Meillä kukaan ei oikein pidä sokerimassan, eikä voikreemin mausta, vaan olemme ennemminkin perinteisen kermakakun ystäviä. Mieheni pitää erityisesti vadelmasta, niin sisälle kakkuun tuli paksu kerros vadelmahilloa, sekä diplomaattikreemiä. Kinuskia onnistuin keittämään hieman liian kauan, joten se kovettui hieman liikaa ja moottorisahallekin olisi ollut käyttöä aluksi, kun kakun nosti pöytään 😆 Joten noudata kinuskin keittoaikaa täsmällisesti...

Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl gluteenitonta, vaaleaa jauhoseosta

Kostutus:
Keitettyä sokerivettä, tai maitoa

Väliin:
Saarioisten vadelmahilloa
300g vispikermaa
100g vettä
30g vaniljakreemijauhetta

Kinuski:
1dl fariinisokeria
1 2/3dl kermaa

Kuorrutus:
4dl vispikermaa

Koristeluun esim.:
sokerimassa/marsipaaniruusu
sokerihelmiä

1. Vatkaa pohjan huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää jauot lopuksi sekaan, varovasti nostellen. Kaada valmis taikina voideltuun vuokaan (itse käytin 15cm:n PME-vuokaa). Paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna kakun jäähtyä täysin ja halkaise kolmeen osaan.

2. Laita kinuskin kerma ja fariinisokeri kattilaan kiehumaan. Keitä kovalla teholla 20 minnuuttia, väillä sekoittaen. 

3. Kinuskin kiehuessa vatkaa väliin tuleva kerma vaahdoksi. Sekoita vesi ja vaniljakreemijauhe keskenään. Sekoita sitten kermavaahto ja kreemi keskenään. Kostuta kakun pohja esim. maidolla. Sivele päälle paksusti vadelmahilloa, sekä diplomaattikreemiä. Toista sama ja kostuta lopuksi kansi.

4. Kaada sitten keitetty, hieman jäähtynyt kinuski yhdellä kertaa kakun pinnalle. Ei haittaa, jos sitä valuu hieman reunoillekin, mutta koita pitää se vain pinnalla. Laita kakku sitten hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.

5. Vatkaa pinnalle tuleva kerma vaahdoksi (ei tarvitse lisätä sokeria- kakku on jo muutenkin makea)  ja pursota kakun reunoille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

6 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis kakku. Ei mikään "vain perinteinen.." Olen yhden kerran tehnyt kinuskikakun ja kinuskista tuli todellakin kivikovaa. En ole rohjennut yrittää sen koomin, mutta pitäisi kyllä vielä kokeilla,jos onnistuisi perammin. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Kokeile vaan sinnikkäästi uudelleen. Liika keittäminen tekee kinuskista liian kovan. Kannattaa pudottaa pikku tippa kakun pinnalle ja jos se ei imeydy kakkuun, on se valmista 😊

      Poista
  2. Niin on! Lakkakakun jälkeen hyvänä kakkosena 😁

    VastaaPoista