sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Pizza ja rapea pizzapohja


Oikein hyvää ja mukavaa- joskin hiukka lumista ja kylmää- vappua teille kaikille! 🎈 

Meillä munkit paistellaan vasta huomenissa ja tänään herkutellaan ihan äärettömän hyvällä pizzalla. Pohja on ihanan rapea ja silti nopeatekoinen. Tässä pohjassa jujuna on jauhot, jotka ovat samoja, joita aitoihin italialaisiin pizzoihin käytetään. Voit toki korvata jauhot myös vehnäjauholla, mutta lopputulos on hieman erilainen. Tästä pizzasta löytyy myös äärettömän hyvät täytteet, joten suosittelen kokeilemaan tällaistakin versiota...

Pohja (2 pellillistä, tai 4 normaalia pyöreää pizzaa): 

4dl kädenlämpöistä vettä
15g tuorehiivaa
1,5tl suolaa
9,5dl 00-jauhoja (tai hieman vähemmän vehnäjauhoja)
0,5dl oliiviöljyä

Täyte:
1 tuubi tomaattipyrettä
1 grillattu broileri (tai 2pkt Vuolu-broileria)
broilerimaustetta
1 iso vihreä paprika
1 iso rasia tuoreita herkkusieniä
 0,5tl suolaa
3 palloa mozzarellaa
400g pun.emmental-raastetta
2 punasipulia
muutama valkosipulin kynsi (ei välttämätön)
oreganoa

1. Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja murenna sinne hiiva. Lisää suola ja lähes kaikki jauhot. Vaivaa niin kauan, että taikinasta muodostuu sitkeä pallo. Lisää loput jauhot, sekä oliiviöljy. Vaivaa taikina kovaksi palloksi ja laita sitten n. tunniksi kohoamaan liinan alle. Pohja paranee entisestään, jos maltat kohottaa taikinaa yön yli jääkaapissa- ei kuitenkaan välttämätöntä. 

2. Viipaloi herkkusienet taikinan kohotessa. Kuutioi sillä aikaa myös paprika ja sipulit. Kuullota herkkusieniviipaleita hetki pannulla ja lisää niiden hieman pehmettyä paprika ja sipulit. Mausta suolalla. Viipaloi mozzarella siivuiksi.

3. Perkaa grillattu broileri ja pieni se paloiksi. Yhtä hyvin voit käyttää myös valmista Vuolu-broileria. Ripoittele broilerin pinnalle hieman broilerimaustetta.

4. Kun taikina on kohonnut jaa se 4 osaan. Muotoile niistä palloja ja muotoile jauhoitetuin käsin leivinpaperille pizzapohjiksi. Levitä pohjalle tomaattipyrettä ja haluamasi määrä juustoraastetta. Asettele juustoraasteen päälle mozzarellat ja broilerit. Ripoittele lopuksi paprikaseosta ja oreganoa.

5. Paista pizzat uunissa 250 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita.



2 kommenttia:

  1. Ovatko pizzajauhot kauppanimeltään 00- jauhoja? Saako niitä tavallisesta ruokakaupasta? Kiinnostaisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Tuota jauhoa alkaa pikkuhiljaa löytymään kaupoistakin, viimein. Meiltä täältä Lahdesta löytyy ainakin Vääksyn Myllyn valmistamana. Myös Manitoba Cream-nimisiä jauhoja kannattaa kokeilla. Niilläkin saa loistavan pohjan aikaiseksi. Tämä kuitenkin parasta mielestäni 😍

      Poista