keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Vaniljapannacotta vadelmilla


Onko äitienpäivän jälkiruoka vielä hakusessa? Eipä hätää. Tässäpä ohje todella helppoon ja perinteiseen herkkuun- pannacottaan. Tämä on tuhtia tavaraa, joten annoskoko ei tarvitse olla suuren suuri. Pannacottan pintaan tein vahvasta vadelmamehusta kiilteen ja pinnalle kotimaisia vadelmia pakastimesta. Juhlistetaanko teilläkin tällä äitiä sunnuntaina? 💓

(4 annosta)

Vaniljapannacotta:
5dl kuohukermaa
vajaa 3/4 dl sokeria
vaniljatanko
2,5 liivatetta

Kiille:
1dl vahvaa, sokeroitua vadelmamehua
1 liivate

Koristeluun:
vadelmia
(mustaherukan juuri auenneita silmuja)

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pistä sitten kattilaan kerma, sokeri ja (hieman halkaistu) vaniljatanko ja kuumenna reilusti kiehuvaksi,- varo kuitenkaan polttamasta pohjaan. Lisää sekaan liotetut, puristellut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi ja kaada sitten tasaisesti esim. juomalasien pohjalle. Laita jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi.

2. Laita kiilteen liivate likoamaan. Kiehauta kattilassa vadelmamehu ja lisää kuuman mehun sekaan liotettu, puristeltu liivate. Jaa mehu varovasti pannacotta-lasien pinnalle kaataen. Anna hyytyä taas puolisen tuntia ja koristele sitten vadelmilla ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti