lauantai 10. kesäkuuta 2017

Mango-vadelma juustokakku


Järjestin eilen kakkubuffetin opiskelijatovereilleni, jonne tein useita erilaisia kakkuja. Yksi niistä oli tämä kesäisen raikas mango-vadelma juustokakku, johon tein pintaan peilikiilteen, eli mirror glaze-kuorrutteen. Tuoreilla marjoilla sai ulkonäköön kivan kontrastin ja kakkukin oli melkoisen herkullista, vaikka ise sanonkin 💓

Pohja:
200g Digestivejä
60g voita

Täyte:
3dl vispikermaa
2prk Arlan mangorahkaa
1/2 prk Bonnen mangososetta
1prk mangomarmeladia
1tl vaniljasokeria
6 liivatetta
tilkka vettä
100g vadelmia

Mirror glaze eli peilikiille:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
pastaväriä
1. Hienonna keksit hyvin hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mangosose ja mangomarmeladi. Mausta seos vaniljasokerilla. Sekoita tasaiseksi.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle tasaisesti. Upota syvälle täytteeseen vadelmia, niin, että pinta jää tasaiseksi. Laita kakku sitten pakastimeen vähintään viideksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  
4. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten jäisen kakun pinnalle. Kiille hyytyy hetkessä, joten älä siloittele sitä esim. veitsellä. Koristele haluamallasi tavalla.


7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö vain 😊 Oli pakko saada edes yksi väripilkku pöytään...

      Poista
  2. Kuinka kauan pakastimesta ottamisen jälkeen kakku on valmis tarjottavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina unohdan mainita jotakin. Sulaa 4-5 tuntia jääkaapissa 😊

      Poista
    2. Kiitos. Vaikuttaa niin upealta.

      Poista
  3. ihana kakku! kokeilin ja ihan super herkkua :-9 mistä sä noita söpöjä palloja olet saanu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! 👍 Pallot olen ostanut Tallinnan Gemoss-tukusta.

      Poista