torstai 30. marraskuuta 2017

Brigadeirot


Brigadeirot, eli brasilialaiset makeiset ovat kivoja "pikkuviemisiä" ystäville, opettajille, tai vaikkapa työkavereille joulun alla. Nämä ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa. Nämä makeiset ovat myöskin muunneltavissa omaan makuun sopiviksi, vaikkapa kuorruttamalla suklaaströsseleillä, tai vaikkapa kookoshiutaleilla. Itse laitoin pinnalle paahdettua hasselpähkinärouhetta tällä kertaa. Alkuperäinen ohje on täältä.
Ainiin...ja gluteenittomiakin nämä ovat, kunhan muistaa laittaa pinnalle myös gluteenittoman "koristelun". 
 
(n. 12kpl isoja/ 30 kpl pieniä)

1 tölkki kondensoitua maitoa
3 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 rkl voita

1. Kaada kondentoisu maito kattilaan ja siivilöi sekaan tumma kaakaojauhe. Lisää voi ja keitä seosta sitten keskilämmöllä n. vartti, tai kunnes massa kiinteytyy selkeästi.

2. Anna seoksen jäähtyä vähintäänkin huoneenlämpöiseksi ja pyörittele massa sitten tasakokoisiksi palloiksi. Ota sitten käsiin sulatettua voita ja pyörittele palloja ensin käsissä niin, että voisulaa tarttuu kauttaaltaan koko palloon. Pyörittele pallo sitten esim. paahdetussa hasselpähkinärouheessa. 

3. Laita valmiit pallot esim. karamellivuokiin ja laita pallot sitten tekeytymään jääkaappiin. Ota pallot hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Pallot säilyvät hyvinä parisen viikkoa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti