sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Suomi 100-vuotta leivos


Suomi täyttää ensi viikon keskiviikkona 100-vuotta. Oma versioni Suomi- leivoksesta sisältää kauraa, mustikkaa...ja hupsista- koivua! :) Näistä leivoksista tuli ihan mahtavan makuisia- ja todella erilaisia, kuin mistään muusta aiemmin. Jostain syystä koivu antaa jännää, hunajaista makua leivoksiin ja se sopii mustikan kanssa todella hyvin.  Kokeile- jos uskallat!

Paljon onnea, Suomi! 💓

(8kpl)

Pohja:
150g kaurakeksejä
40g voita

Täyte:
4dl vispikermaa
3-4 kourallista pakastettuja koivunlehtiä (voit korvata tämän myös 120g valkosuklaata)

200g tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
2tl vaniljasokeria
2,5dl sokeria
4 liivatetta
tilkka vettä

Päälle:
pensasmustikoita

Kiille:
2dl vettä
1dl hyytelösokeria

Koristeluun:
vanlkosuklaata
sokerimassaa
lehtihopeaa
mustikoita

1. Laita murennetut, pakastetut koivunlehdet ja  vispikerma keskenään kannelliseen kulhoon infusoitumaan yön yli.

2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseosta sitten leivosvuokien pohjalle tiiviisti ja laita vuoat kylmään (voit tehdä myös n. 20cm halk. irtopohjavuokaan).

3. Laita liivatteet likoamaan ja siivilöi koivukerma. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Kuumenna kattilassa sitten tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen.

4. Kaada täytettä murupohjien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Laita sitten pinnalle mustikoita ja hyytelösokerista keitettyä kiillettä niin, että mustikat peittyvät juuri ja juuri. Anna hyytyä kylmässä vielä tunti. 

5. Irroita leivokset vuoista ja koristele haluamallasi tavalla.

14 kommenttia:

  1. Voisikohan koivunlehdet korvata kuusenkerkillä?

    VastaaPoista
  2. Joo, mahtava idea! Tai ainakin kuusenkerkkäsiirapilla 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos laittaisi kuusenkerkkiä ja vähän siirappia? Mitä luulet? Molempia olisi mutta koivunlehtiä ei ole.

      Poista
    2. Uskoisin, että onnistuu mainiosti 😊 Olispa kiva maistaa tuollaista!!

      Poista
  3. Minkälaista leivosvuokaa käytit? Ite oon aina tehny vain irtopohjavuokaan mutta nyt olis kiva kokeilla leivosvuokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ns. leivosrenkaita 😊 Löytyy googlettamalla leivontatarvikkeiden verkkokaupoista ainakin.

      Poista
    2. Enpä lukenut ohjetta loppuun ajoissa. Nyt meinaisinsin tehdä ja illalla syödä, joten onko tuhoon tuomittua tehdä kuusenkerkistä kakku liottamatta. Ja jättää siis kerkät siihen kakkuun silputtuna? Vai kannattaako unohtaa kerkät ja laittaa vaikka vaan sitä kuusenkerkkäsiirappia ja valkosuklaata?

      Poista
  4. Tein tästä sitten ihan oman version. Saapa nähdä miltä maistuu! 🙈

    VastaaPoista
  5. Nyt vasta huomasin viestisi. Kiva, jos uskalsit kokeilla jotakin jännää 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli ehkä paras juustokakku mitä oon ikinä syöny! Nam!

      Poista
  6. Oho! Wau! Tässä huomataan, että kannattaa vaan rohkeasti kokeilla kaikkea erilaista 👌😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitten vahingossa käy näin. 😂 Ristiäisiin etsin hyvää juustokakkua ja kokeilin neljää erilaista, enkä ollut oikein tyytyväinen. 🤔

      Poista
  7. Kuulostaa kyllä siltä, että tätä on pakko kokeilla (kunhan vain tulee se kesä ja koivunlehdet....) :) Osaatko sanoa minkä kokoiseen irtoreunavuokaan tämä resepti menisi jos kakun tekee (itsellä kasa erikokoisia vuokia mutta ei leivosmuotteja)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi kivan ja erilaisen makuinen. Koivu yllätti itseni ainakin täysin maullaan...tositosi hyvää 😍 Tästä tulee varmasti sopiva kakku 24cm:n vuokaan. Muista kerätä heti keväällä mahd. pieniä lehtiä 😊

      Poista