keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Pekoni-gruyerepiirakka


Tänään pääsin vihdoin ja viimein taas leipomispuuhiin, kun uusi uunimme asennettiin paikoilleen. Mieleni teki jotakin suolaista piirakkaa ja uudelta vuodelta jääkaappiin jäi hyvä pala gruyere-juustoa. Jääkaapin perukoilta löytyi myös pekonia, niin niistä kehkeytyi tämä todella maistuva suolainen piirakka. Tämän kaveriksi hieman raikasta vihreää salaattia, niin kyllä kelpaa 😍 Niin ja...hyvää tätä vuotta!!

Pohja:
150g pehmeää voita
2,25dl vehnäjauhoja
1,5dl juustoraastetta
3rkl kylmää vettä

Täyte:
3 kananmunaa
2dl kermaa
1dl maitoa
1tl rouhittua mustapippuria
1 nippu ruohosipulia
120g gruyere-juustoa
1 pkt pekonia

1. Nypi pohjan ainekset keskenään taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk.28cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Viipaloi pekoni ja paista se pannulla kullanruskeaksi. Sekoita keskenään kananmunat, maito, kerma, gruyereraaste, hienonnettu ruohosipuli, sekä rouhittu mustapippuri. Kaada seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle ruskistetut pekonisuikaleet.

3. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30 min., tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Koristele piirakka hienonnetulla pesiljalla ja nauti vaikkapa vihreän salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Hei, vaikuttaa herkulliselta! Pitää kokeilla tänään, kun lomaa on vielä jäljellä. Tuleeko mieleen mitä muuta juustoa tuohon voisi käyttää? Epäilen että meidän landekaupoista tuota löytyisi. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi. Nyt vasta kerkesin vastaamaan viestiisi. Ehkä joku aika vahva makuinen, perus Emmental, voisi sopia 😊

      Poista