Huh- tämä elämä on mennyt niin kiireiseksi, että meinaa jäädä postaamatta teille näitä leipomiani juttuja. Tässä kuitenkin paras (siis jos minulta kysytään) resepti suolaiseen lohipiirakkaan. Tämän voi tehdä joko kylmä,- tai lämminsavulohesta. Tämä piirakkaa löytyy jo blogistani täältä, mutta en malttanut olla laittamatta tätä taas "tarjolle" 😋 Testaapa, tulisiko tästä sinun suosikkipiiraasi myöskin...
Pohja:
100g voita
2,5dl sämpylä/hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2-3rkl vettä
1prk (200g) raejuustoa
Täyte:
2 kananmunaa
1prk ranskankermaa
1prk kermaviiliä
300g kylmä,-tai lämminsavulohta
nippu tilliä
pätkä purjoa
sitruunapippuria
1.Sekoita
huoneenlämpöinen voi, jauhot, vesi ja raejuusto sekaisin. Painele
taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle jauhotetuin sormin.
2. Sekoita kananmunat, ranskankerma, kermaviili ja sitruunapippuri, sekä tilli sekaisin keskenään. Pilko purjo ohuiksi renkaiksi.
3.
Asettele pohjan päälle suikaloitu purjo, kylmäsavulohiviipaleet ja
kaada kermamassa päälle. Paista 175-200 asteessa n.45min. Ripottele
pinnalle vielä halutessasi tillisilppua.
Hyvät on ainakin tarveaineet piirakassa, pitääpä testata piirakka iltapalle joku ilta.
VastaaPoistaTaidat olla Top- jaksoilla, ne kyllä tekevät elämästä kiireisen ja päivistä pitkiä.
Kiva juttu 😊 Tätä suosittelen kyllä. Ja hyvin arvattu... top-jaksohan se näitä päiviä venyttää. Olen kulkenut vuoden verran Helsingissä, mutta nyt juuri alkoi uusi jakso melkein naapurissa, joten nyt päivät lyhenevät kummasti 😊
PoistaHei! Riittääkö reseptin tuplaaminen pellilliseen piirakkaa?
VastaaPoistaHeippa! Uskoisin, että riittää kyllä 🙂
Poista