perjantai 25. toukokuuta 2018

Hillosilmät


Ylioppilasjuhlat ja muut valmistujaiset lähestyvät. Nämä ovat kiva pikku lisä kahvipöydän tarjoiluihin, jos haluaa valmistaa itse myös pikkuleipiä. Taikinan voi myös maustaa halutessaan vaniljalla, tai vaikkapa sitruunalla. Ja keskelle silmäksi, tottakai, omaa lempihilloasi 😋

(n. 55 kpl)
 
200 g voita, huoneenlämpöisenä ja paloiteltuna
275 g vehnäjauhoja
55 g kananmunaa (1 isohko muna)
1,5 tl vaniljasokeri
100 g sokeria
(1 vailjatangon siemenet/ 1/2 sitruunan kuori raastettuna)

1/2rs paistonkestävää vadelma tms. marmeladia

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauho kuohkeaksi vaahdoksi, noin 10 minuuttia. Parhaan tuloksen saat vaahdottamalla monitoimikoneen lapavatkaimella, tai sähkövatkaimella. Kaavi taikinaa välillä reunoilta alas, kesken vatkaamisen.

2. Yhdistä sokerit ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-voivaahtoon munasokeriseos kahdessa erässä samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita ainekset vain sekaisin ja aloita pursottaminen samantien.

3.  Pursota kukkatyllalla leivinpaperoidulle uunipellille tasaisin välein kuvio, suoraan ylhäältäpäin. Leveys n.3,5-4cm.  Kun olet pursottanut kaikki, laita toiseen pursotinpussiin vadelmahilloa ja pursota sitä silmäksi keskelle.

4.  Paista 200-asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat ottaneet vienosti väriä reunoilta ja pohjasta. Anna jäähtyä ritilällä. Hillosilmät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä tai hiukan viileämmässä noin neljä viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti