tiistai 5. kesäkuuta 2018

Hapankermakakku


Hurahdin taas ostamaan uuden kahvikakkuvuoan (Nordic Waren Brilliance), niin hetihän sitä oli testattava! Mietin, minkä herkun tähän tekisin ja etsin reseptejä, niin mummoni vanhan keittokirjan välistä löytyi ihana hapankermakakun resepti. Sitä sitten testasin ja voi että kun olikin hyvää ja helppotekoinenkin vielä. Pistäpä sinäkin vispilät töihin ja tekaise kakku 😍

3 kananmunaa
225g voita sulatettuna
2,25dl sokeria
3 dl kermaa (ei tarvitse välttämättä olla hapanta)
6dl vehnäjauhoja
3tl kardemummaa
1,5tl soodaa
0,5tl suolaa

1. Sekoita kananmunat, voisula ja sokeri keskenään puuhaarukalla sekaisin. Lisää sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun kahvikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 50 minuuttia. Anna kakun levätä n.10 minuuttia ja kumoa alustalle.

Ps. Tämäkin kakku paranee vanhetessaan...


8 kommenttia:

  1. Hei! Meillä on lauantaina juhlat. Kuinka aikaisin tämän voisi tehdä? Pitääkö valmis kakku säilyttää jääkaapissa vai riittääkö huoneenlämmössä? Pieni paniikki aikataulun ja kylmän säilytystilan suhteen, niin pitäisi optimoida että voi tehdä mahdollisimman ajoissa ja säilyttää jääkaapin ulkopuolella :)

    Terv. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Voit hyvin tehdä jo nyt. Säilytä jääkaapissa, tai pakasta, mutta nosta huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua. Tämä kakku onkin parempaa, jos saa "tekeytyä" hetken 😊

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksestasi! Kakku on nyt jo sitten uunissa :)
      Terv. Jaana

      Poista
    3. Oli pakko maistaa ja testata että on varmasti kypsä :) Onnistui ja maistui nyt jo just niin hyvältä kuin kuivakakku parhaimmillaan maistuu. Lauantaina vähän tomusokeria päälle ja se on siinä!

      Jaana

      Poista
    4. Voi miten ihana kuulla! Mukavia juhlia ❤️

      Poista
  2. Miten mahtaa ohje toimia gluteenittomana? Millä jauhoilla (gluteeniton jauhoseos vai esim. maissi/perunajauhosekoitus) alkaisit kokeilla ja millaisella määrällä suhteessa vehnäjauhomäärään? Onko kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että toimii mainiosti. Korvaisin koko määrään Sunnuntain vaalealla jauhoseoksella (jos se vain sopii) ja suhteen pitäisin myös ihan 1:1 😊

      Poista