keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Punaherukkapiirakka


Yksi kesän ehdottomasti parahaista leivonnaisista, on TÄMÄ mehevä ja maukas Punaherukkapiirakka. Olen tehnyt tätä monesti ennenkin ja aina hämmästyn uudelleen ja uudelleen, kuinka herkullista tämä on. Tämä herkku pitää ehdottomasti kuorruttaa vielä paksulla, oikein vaniljaisella kastikkeella 😍

Taikina:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa

Päälle:
7 dl punaherukoita

Muruseos:
150 g voita
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

1. Nypi ensin pinnalle tulevan muruseoksen voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet tasaiseksi muruksi keskenään.

2. Sekoita munat ja sokeri kunnolla sekaisin toisessa kulhossa. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteiden kanssa. Vatkaa tasaiseksi massaksi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 40x50cm). Ripoittele päälle punaherukat tasaisesti (itse sekoitin tällä kertaa osan taikinan joukkoon ja osan ripoittelin pinnalle).

4. Murustele lopuksi punaherukoiden päälle ensin tekemäsi muruseos. Paista 200 asteessa 30-35min.

5. Nauti paksun vaniljakastikkeen kera, vielä hieman lämpöisenä.



4 kommenttia:

  1. Hei, missäköhän voisi olla vika, kun kaikki marjat vajosivat pohjalle? Täsmälleen ohjeen mukaan tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! No nyt kuulostaa omituiselta. Olen itse tehnyt tätä monet kerrat, mutta eivät ole koskaan kyllä pohjalle uponneet 🤔 En osaa nyt valitettavasti auttaa ☹️ Toivottavasti maku oli kuitenkin hyvä...

      Poista
  2. Tämä piirakka on aivan ihana,teen tätä nyt toista kertaa ja en malta odottaa sen valmistumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ihan samaa mieltä 😍 Kiva, että pidät sinäkin...

      Poista