sunnuntai 12. elokuuta 2018

Paahdettu valkosuklaa- punaherukkajuustokakku


Punaherukasta ja valkosuklaasta tulee aivan ihastuttava juustokakku. Ja niin tulee kuulkaas tuosta paahdetusta valkosuklaastakin hyvä kaveri punaherukalle. NAM! Niin kuin olen jo aiemminkin maininnut, kannattaa paahtaa valkosuklaata reilusti ylikin, sillä se on niiiiiin mahdottoman hyvää, että siitä ei tahdo kakkuun jäädä ollenkaan 🙊

Pohja:
200g Digestivejä 
50g voita

Paahdettu valkosuklaamousse:
200g paahdettua valkosuklaata
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
2liivatetta
tilkka vettä

Punaherukkamousse:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
7dl punaherukoita
1dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
(sokeria)
7 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
2dl punaherukkamehua
1dl vettä
3 liivatetta

 1. Hienonna keksit murskaksi ja sekoita murut voisulan kanssa. Painele seos tiukasti
(halk.n.24cm.) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiivisti.

2.  Paahda valkosuklaa. Paloittele suklaa pellille, leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa 5 minuuttia. Kun valkosuklaasta tulee vaaleenruskeaa, ota pois. Suklaa palaa helposti.
  
3. Kuumenna puolet valkosuklaatäytteen kermasta kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää hieman paloiteltu paahdettu valkosuklaa. Sekoita niin kauan, että suklaa on täysin sulanut joukkoon. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Keitä sillä aikaa punaherukat sokerin kanssa kattilassa ja paseeraa sitten mehu siivilän läpi kulhoon jäähtymään.

 4.  Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan. Vaahdota kylmä valkosuklaa kerma varovasti lopun kerman kanssa sekaisin. Lisää joukkoon kevyesti tuorejuusto, sekä vaniljasokeri. Jos massa on paksua, laita kattilaan hieman runsaammin vettä, johon liotat liivatteet. Kaada liivateseos täytteen sekaan ja kaada varovasti keksipohjan päälle. Anna hyytyä ainakin tunti jääkaapissa, ennen punaherukkamoussen lisäämistä.

 5.  Laita punaherukkamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja punaherukkamehu (jätä pari dl kiilteeseen). Sekoita tasaiseksi ja lisää sokeria makusi mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana punaherukkamoussen joukkoon, samalla vatkaten. Kaada massa paahdetun valkosuklaamoussen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa n. 1 dl vettä ja lisää lionneet, puristellut liivatteet kiehuvaan veteen ja anna sulaa. Kaada seos punaherukkamehuun ja kaada varovasti kakun pinnalle hyvin jäähtyneenä. Anna hyytyä vielä pari tuntia jääkaapissa. 

7. Koristele kakku sitten haluamallasi tavalla.


13 kommenttia:

  1. On niin herkullisen näköstä 😍

    VastaaPoista
  2. Vinkkejä, mihin vaniljasokeri tulee. Mehun sekaan vai täytteeseen��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio. Se onkin jäänyt ohjeesta. Sen voi siis laittaa kerma-tuorejuustoseokseen 😊

      Poista
  3. ..ja koska käytän jo valmista mehua, paljonko sitä suunnilleen täytteeseen laitetaan? Kiitos etukäteen ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitoin n. 3dl, mutta jos tarvitsee enempi, niin pitää lisätä 1 liivate/ 1 lisä dl mehua 😊

      Poista
  4. Jos tuon valkosuklaan paahtaminen ei jostain syystä onnistu tai ei uskalla ottaa sitä riskiä kun leipoo oudolle porukalle (:D), voiko tuota tehdä ihan vain valkosuklaatäytteenä? Täytyykö määriä silloin muuttaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määrät ovat ihan ok, vaikka suklaata ei paahtaisikaan 😁

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, maku oli taivaallinen😍. Liivatteen määrää olisin tosin hieman karsinut, varsinkin kiille meinasi olla noilla määrillä turhan kumimaista. Tulee varmasti tehtyä toistekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä 😘 Tosi mukava kuulla. Tuo kiilteen liivatteen määrä on aina hiukka hankala, mutta liivatetta aina pääsääntöisesti 1kpl/ 1dl nestettä 🙂

      Poista