sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Joulutortut aprikoteerauksella


Nyt kun Isänpäivä on onnistuneesti juhlittu, voi pikkuhiljaa alkaa tekemään pikkujouluisia ja jo jouluisiakin juttuja. Joulutortuthan ovat perinteinen juttu, mutta vielä perinteisemmäksi ne saa aprikoteeraamalla pinnan. Se on vanhan ajan, jo hieman unohdettukin juttu, mutta toimii erinomaisesti tänäkin päivänä, kun kaikki kiiltäväpintaiset, glazeeratut jutut ovat "in".
Aprikoteeraus antaa tortulle näköä, makua, sekä myös lisää säilyvyyttä! Oletkos kuullut, tai vaikkapa kokeillut itsekin joskus? 😊

1pkt voitaikinalevyjä
1rs luumumarmeladia

Kiille:
(tällä reseptillä tulee paljon, mutta tätä voi kuumentaa aina uudelleen)
450g aprikoosihilloa
450g sokeria
225g vettä

 1. Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa veitsellä joka kulmasta viilto keskelle päin niin, ettet leikkaa ihan keskelle asti, vaan keskelle jää eheä kohta. Käännä sitten joka toinen "sakara" keskelle ja paina se keskustaan kiinni. Toista sama kaikille tortuille.

2. Pursota torttuaihion päälle paistonkestävää luumumarmeladia ja paista tortut sitten 225 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes tortut ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä.

3. Laita kattilaan aprikoosihillo, sokeri ja vesi. Anna kiehua muutama minuutti niin, että sokeri on varmasti sulanut joukkoon. "Poraa" seos sitten sauvasekoittimella sileäksi ja voitele tortun pinta kuumalla liemellä.  

4. Säilö loppu aprikoosiliemi  jääkaapissa kelmun alla. Kuumenna aina uudestaan, kun tarvitset sitä taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti