sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Suklaafondant


Suklaafondant on nopea ja todella suklainen,- täydellinen jälkiruoka, siis! Tämän herkun valmistaminen alusta loppuun kestää noin pulisen tuntia ja kaveriksi kannattaa ehdottomasti tarjota oikein vaniljaista jäätelöä, tai löysähköä vaniljakermaa. Itse pidän tästä erityisesti tuoreiden vadelmien kanssa 😍 Itse tein fondantit tälläisiin vuokiin.

(6kpl)

130g voita
200g tummaa suklaata
95g vehnäjauhoja
360g tomusokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista


1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele muotit todella hyvin vuokaspraylla. 

2. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tasaiseksi (muista sekoitella).

3. Mittaa taikinakulhoon tomusokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Kaada voi-suklaaseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat, sekä keltuaiset yksitellen, samalla sekoittaen.

4. Kaada taikinaa 3/4 muottiin ja paista sitten 13 minuuttia keskitasolla. 

5. Anna fondantien vetäytyä 25-30 minuuttia ja kumoa varovasti. Syö heti lämpöisinä esim. jäätelön kanssa.

2 kommenttia: