torstai 14. helmikuuta 2019

Ystävänpäivä macarons


Ihanaa ystävänpäivää-juuri sinulle ❤️ Itse tein Ystävilleni tänä vuonna vadelmanmakuisia macaronseja, italialaisella marengilla tehtyinä. Koristelin valmiit macaronsit spritsaamalla suklaata pintaan ja ripoittelemalla hieman sokerikoristeita lopuksi. Nami!

 (n. 30-33kpl)

250g sokeria
80g vettä
95g kananmunan valkuaista

250g mantelijauhetta
250g tomusokeria
80g kananmunan valkuaista
pilkku tippa pinkkiä pastaväriä

Täyte:
200g voita
300g tomusokeria
3dl vadelmapyrettä

Koristeluun:
Tummaa suklaata
Sokerikoristeita


 1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Punnitse valkuainen yleiskoneen kulhoon. Mittaa teräskulhoon tms. siivilöity mantelijauho ja tomusokeri. Sekoita joukkoon pastaväri, sekä 80g valkuaista.

2. Keitä vesi-sokeriseos 119 asteeseen ja vatkaa valkuainen samalla vaahdoksi. Kypsennä sitten sokerivedellä valkuaisvaahto, kaatamalla sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahdon sekaan, samalla voimakkaasti vatkaten. Anna vatkautua, kunnes marenki on jäähtynyt.

3. Marengin jäähtyessä, "hakkaa" puulastalla sekaisin tomusokeri-mantelijauhoseosta. Mitä enemmän jaksat sitä "hakata", saat kiiltoa pintaan.

4. Kun marenkivaahto on jäähtynyt, yhdistä massat ensin varovasti. Sitten kärsii sekoittaa jo paremmin. Sekoita, kunnes massa alkaa selkeästi löystymään. Pudota sitten pisara taikinaa pellille- jos se alkaa heti laskeutumaan oikeaan muotoonsa, on paksuus sopiva. Jos testitaikinaan jää "huippu", sekoita massaa vielä lisää.

5. Pursota sitten pyöreän tyllan ja massapussin avulla n. 2€:n kokoisia macaronseja pellille. Anna niiden kuorettua n. tunti huoneenlämmössä. Paista macaronseja n. 10-13minuuttia 140 asteessa.

6. Vaahdota huoneenlämpöistä voita ja tomusokeria keskenään 25min. Mausta vaahto sitten vadelmapyreellä ja sekoita tasaiseksi. Pursota macaronskuorelle sitten täytettä ja yhdistä puoliskot.

7. Macaronsit kannattaa pakastaa ja ottaa n. 15min. ennen tarjoilua sulamaan ja koristella myös juuri ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti