sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Fetajuustomuffinit


Opiskelen työni ohella kondiittorikisällin ammattitutkintoa. Viimeksi lähitunneilla koulussa teimme suolaisia muffineita. Ne eivät koskaan ole olleet suurta herkkuani, mutta sain koululta käsiini reseptin, joka toimii mielestäni erityisen hyvin. Nämä kannattaa ehdottomasti paistaa vasta juuri ennen tarjoilua ja tarjoilla heti, hieman lämpöisinä. Kokeile ja ihastupa sinäkin! 😍

12kpl

300g vehnäjauhoja
15g leivinjauhetta
225g maitoa
100g kananmunaa
200g voita
2,5g suolaa
150g Filos fetajuustoa
100g punaista paprikaa
50g kirsikkatomaatteja

Koristeluun:
1dl kermaa
50g Filos fetajuustoa

kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

1. Huuhtele ja valuta fetakuutiot siivilässä. Hienonna paprika pieneksi kuutioksi.

2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.

3. Vatkaa maito, kananmunat, sulatettu voi ja suola yhteen ja lisää jauhoseos. Sekoita massaan murusteltu feta ja paprikakuutiot.

4. Pursota muffinimassa sitten muffinivuokiin ja paina keskelle puolikas kirsikkatomaatti.

5. Paista 210 asteessa n.20-25 minuuttia, tai kunnes muffinit ovat kauniin ruskeita.

6. Anna muffinien jäähtyä hetki. Vatkaa sillä aikaa kerma ja murusteltu loppu feta keskenään vaahdoksi. Pursota sitten muffinien päälle kermaruusuke ja koristele muuten haluamallasi tavalla.



Bon apétit!


2 kommenttia: