tiistai 7. toukokuuta 2019

Kotitekoinen jäätelö ja jäätelövohvelit


Ostin viime syksynä setin, joka sisälsi jäätelökoneen, sekä jäätelövohvelikoneen (C3). Kummankin tekeminen itse oli todella helppoa ja  myös sen vähäisenkin vaivan arvoista. Jäätelöstä tuli todella hyvää! Kokeiluna oli ensimmäisenä wanhan ajan vanilja,- ja seuraavaksi kokeilen snickersjäätelöä. 
Ja kesä on vasta aluillaan...😁 

Vohvelit 6kpl:
100g sokeria
100g vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Vaniljajäätelö:
450g maitoa
450g kuohukermaa
100g glukoosia
1 vaniljatanko

170g sokeria
180g kananmunan keltuaista

1. Sekoita vohveleiden kuivat ainekset sekaisin ja lisää joukkoon kananmuna. Sekoita tasaiseksi massaksi ja paista rapeiksi vohveleiksi vohveliraudalla. Kääri vohvelit tötteröiksi keittiöpyyhkeen mutkassa. Vohvelit jäähtyvät hetkessä ja pitävät muotonsa. Paina vohvelin kärkeä hieman kasaan, jottei jäätelö pääse sulaessaan valumaan. Vohvelit säilyvät hyvinä parisen viikkoa.

2. Kiehauta kattilassa maito, kerma, glukoosi ja halkaistu vaniljatanko. Ota kattila pois liedeltä ja anna vaniljan infusoitua (maustua) kerman seassa puolisen tuntia pöydällä kattilassa.

3. Vaahdota sokeri ja keltuaiset keskenään kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon samalla sekoittaen kermaseos. Kuumenna seos sitten kattilassa 82 asteeseen ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4. Ota vaniljatanko pois seoksesta. Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen. Itselläni jäätelö jäi hieman löysäksi, mutta purkitin ja pakastin sitä vielä muutaman tunnin.

5. Kastele jäätelökauhaa kuumassa vedessä ja pyörittele jäätelöstä palloja vohveleiden sisään.


2 kommenttia:

  1. En ollut kuullutkaan jäätelövohvelikoneesta! Ihana! :D Ja kotitekoinen jäätelö on kyllä niin hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ja On! Vaikkakin mulle kelpaa kaikki jäätelö 🙊😍

      Poista