tiistai 27. elokuuta 2019

Lohikierteet, nopea pikkusuolainen


Lohikierteet ovat todella herkullinen ja nopea herkku kahvipöytään, tai ihan vaan vaikkapa iltapalaksi. Kierteisiin käy erilaiset tuorejuustot ja erilaisilla tuoreilla yrteillä saat vaihtelua myös. Nämä kannattaa ehdottomasti syödä vielä hiukan lämpöisinä, tai lämmittää hieman ennen herkuttelua 😋

Blogini täyttää tänään muuten jo 5-vuotta. Hurjaa! Niin kuin olen jo aiemminkin kertonut, tämän oli tarkoitus olla sähköinen reseptikirja vain itselleni, perheelleeni ja muutaville ystävilleni, mutta kuinkas kävikään... Blogin myötä innostuin opiskelemaan tästä itselleni myös ammatin ja ensi keväänä olisi tarkoitus valmistua vielä kondiittoriksikin. Ihanaa, kun teiltä tulee päivittäin kysymyksiä ja kommentteja leipomisesta. Koitan vastailla niihin aina, kun on mahdollista- tai jos suinkin vain osaan auttaa😊 Kiitos siis juuri Sinulle, että käyt täällä reseptejä katselemassa!

Kierteet (n. 16kpl)

1pkt laskostettua esikaulittua voitaikinaa (Pirkka)
200g maustamatonta tuorejuustoa
nippu tuoretta tilliä
300-400g kylmäsavulohta
(juustoraastetta)

kananmuna voiteluun

1. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja levitä sille tuorejuusto. Ripoittele tuorejuuston pinnalle juustoraastetta halutessasi (ei pakollista). Hienonna sitten tilli saksilla tasaiseksi kerrokseksi ja levitä kylmäsavulohiviipaleita tasaisesti tillikerroksen päälle.

2. Kääri taikina rullalle ja voitele saumakohta kiinni kananmunalla. Leikkaa tangosta n.2,5cm:n levyisiä paloja ja asettele ne sitten leikkauspinta ylöspäin leivinpaperin päälle, uunipellille.

3. Voitele kierteet kananmunalla ja ripoittele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Paista 200 asteessa, noin 18 minuuttia, tai kunnes kierteet ovat kauniin ruskeita.

6 kommenttia:

  1. Heti nappasin kiinni ohjeesta, näitä meillä leivotaan viikonlopuksi. Lämminsavu- ja kylmäsavulohta tulee käytettyä leivonnassa, yhdistin marketin kantarellit ja lohen samaan piirakkaan, ja piirakka teki katoamistemppunsa.
    Sitä ei koskaan tiedä miten yksi asia voi johtaa toiseen, hieno juttu. Iloisia syyspäiviä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Herkullista viikonloppua jo etukäteen 😊 Ja kyllä-lohi ja kantarelli ovat oiva makupari 👍

      Poista
  2. Tää kommenttisi: muutaville ystävilleni niin tarkoittaako tää muuttaville ystäville vai muutamille ystäville. Sori, olen pilkun viilaaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Muutamille. Välillä sormet toimii nopeammin, kuin pää 😁

      Poista
  3. Voisikohan nämä tehdä rullalle valmiiksi jo illalla? ja leikata ja paistaa vain juhla-aamuna? Vai vettyykö liikaa?

    VastaaPoista