sunnuntai 23. elokuuta 2020

Omena-vaniljakakku


Tähän kakkuun sain idean, kun mietin miten voisi yhdistää rakastamani kaura-omenapaistoksen, sekä paksun vaniljakastikkeen. Kakusta tuli ihan hirmuisen herkullinen ja siihen saa kivasti "tuhottua" omenoita, joita näyttäisi tänä vuonna tulevan kohtalaisen mukavasti. Tähän kakkuun ei tarvitse erikseen vaniljakastikkeita, vaan kakku suorastaan sulaa suuhun kahvin kanssa 😍

Ps.  Ja kyllä- laiska leipuri osti valmiin murotaikinan, mutta halutessasi voit tehdä senkin toki itse!

1pkt murotaikinaa

Täyte:
400g ranskankermaa
1pss vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (esim. Blå band) 
1 kananmuna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Pinnalle:
2dl ruokokidesokeria (tai muuta tummaa sokeria)
100g voita
1kg hapokkaita omenoita
3dl kaurahiutaleita
2tl kanelia

1. Painele murotaikina voidellun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja renoille. Esipaista taikinaa 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen teon ajan pöydällä.

2. Sekoita täytteen aineksen keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi ja levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle.

3. Kuori ja viipaloi omenat paistinpannulle. Lisää sokeri, voi ja kaneli. Ruskista ja anna omenoiden pehmetä hetki voisulassa. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja kaada seos täytteen päälle vuokaan.

4. Paista kakkua n.30 minuuttia, 175 asteessa. Anna jäähtyä ja nautiskele!





22 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Näyttää ja kuulostaa ihanalta. ☺️

    VastaaPoista
  2. Nam. Taidan kokeilla, mutta teen kyllä pohjan ja vaniljakastikkeen ite. 😂 Meille tuli omppuja tänä vuonna valtavasti. Kolme traktorin kauhallista jo mennyt villieläimille. 🥴

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh!! Onpa niitä sitten todellakin paljon! 😱 Kerropa sitten kuinka onnistuit...

      Poista
  3. Ihanat kuvat, voisi kokeilla tätä.

    VastaaPoista
  4. Tää on taivaallista ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että olet tykännyt 👌 Kiva, että kävit kommentoimassa.

      Poista
  5. Mahtava ohje, kiitos! Helppo ja niin herkullinen. Onnistui täydellisesti!

    VastaaPoista
  6. Siis valmistetaanko vanilajauhepussi jotenkin ensin vai vain lisätään täytteen muiden aineiden kanssa? Nim. yllätystä perheen naisväelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Eli jauhe pussista sekoitetaan ranskankerman joukkoon 😊 Kylläpä on mukava ylläri tiedossa!

      Poista
    2. Oli todella hyvää! Nuorempi väkikin sanoi, ettei ikinä saanu näin hyvää omppupiirakkaa!

      Poista
    3. Pitäisi tehdä tämä gluteenittomana. Mitenkähän onnistuisi gluteenittomilla jauhoilla ja kaurahiutaleilla? Mikä olisi sopiva kohotusaine ja pitääkö ottaa muuta huomioon?

      Poista
    4. Heippa!
      Tässä sinulle hyvä resepti gluteenittomaan, makeaan pohjaan. Käytä pinnalle tosiaan lisäksi gluteenitonta kaurahiutaletta, niin onnistut varmasti 😊
      150g voita tai margariinia
      2dl sokeria
      2 kananmunaa
      2dl kermaa
      3,5dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
      2tl leivinjauhetta
      1 tl vaniliinisokeria

      Poista
    5. Kiitos paljon neuvoista! Teen tuolla pohjalla.

      Poista
    6. Unohdin mainita, että kannattaa tehdä tuo resepti puolikkaana 😊

      Poista
  7. Kerttulan kyökissä piirakka uunissa ja kohta herkutellaan!

    VastaaPoista