maanantai 21. syyskuuta 2020

Puolukka-murupiirakka



 Kävin eilen metsässä keräämässä puolukoita ja tuoreista puolukoista oli toki leivottava jotakin herkkua kahville kaveriksi. Tästä tuli täydellisesti omaan suuhuni sopivan makuista, sillä laitoin täytteeseen reilusti vaniljalla maustettua mascarponea ja pinnalle ihanan pehmoista, suussa sulavaa murua. Maista ja kokeilepa itsekin 😋
 
Pohja:
4,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna

Täyte:
250g mascarponea
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
(yhden vaniljatangon siemenet)
1 kananmuna
   
3dl puolukoita

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää sulatettu voi joukkoon. Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Jos teet suorakaiteen malliseen vuokaan, niin kuin minä, taikinaa jää hieman ylitse.

2. Valmista täyte sekoittamalla mascarpone, sokerit ja kananmuna keskenään. Jos haluat, voit maustaa täytteen vaniljatangon siemenillä. Kaada täyte pohjan päälle piirakkavuokaan.  Ripottele täytteen päälle puolukat tasaiseksi kerrokseksi, reunoille saakka.

3. Murustele pinnalle lopuksi, eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n. 35-40 minuuttia. Nauti piirakka jäähtyneenä.


2 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisen oloinen resepti 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Omaan suuhuni ainakin ihan täydellinen herkku!

      Poista