sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Omena-murupiirakka

 
Hain siskoltani eilen illalla kassillisen omppuja ja oli selvää, että nyt täytyy saada tätä lemppari-omenapiirakkaani 😍 Pohjasta tulee ihanan paksu ja mehevä ja kirpsakat omput, kera runsaan kanelin, antavat niin herkullisen maun tälle piirakalle! 
Sillä aikaa, kun piirakka paistui uunissa, keittelin kaveriksi oikein paksun, todella vaniljaisen vaniljakastikkeen. Tästä ei kuulkaas herkut parane! 
 
 
Taikina:
4 munaa
4 dl sokeria
2 dl öljyä
6½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa

Päälle:
runsaasti omenasiivuja
kanelia

Muruseos:
150 g voita
1½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

1. Nypi ensin pinnalle tulevan muruseoksen voi, sokeri, jauhot ja kaurahiutaleet tasaiseksi muruksi keskenään.

2. Sekoita munat ja sokeri kunnolla sekaisin toisessa kulhossa. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet, vuorotellen nesteiden kanssa. Vatkaa tasaiseksi massaksi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (n. 40x50cm). Asettele omenasiivut tasaisesti taikinan pinnalle ja ripoittele omenoiden pinnalle reilulla kädellä kanelia.

4. Murustele omenoiden pinnalle sitten ensin tekemäsi muruseos. Paista 200 asteessa 30-35min.

5. Nauti paksun vaniljakastikkeen kera, vielä hieman lämpöisenä.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Omenapiirakka- ja kaikki omenaherkut kuuluvat syksyn satoherkkuihin. Nyt on kyllä otettava aikalisä makeiden leivonnaisten suhteen, on ollut uunissa yhtä jos toista omenaherkkua. Pitänee katsella suolaisten leivonnaisten puolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena ja kaneli on omaan suuhuni paras kombo, joten niistä tulee leivottua tosiaan paljon kaikenlaista. Ihan vain omena-kaurapaistoskin on herkkua 😋

      Poista