lauantai 21. marraskuuta 2020

Kinuskiset puolukka-marenkileivokset

Nämä kirpsakan puolukkaisen-kinuskiset leivokset kätkevät sisälleen paksua kinuskia, sekä makua raikastamaan puolukkaa. Leivokset kuorrutetaan lopuksi italialaisella marengilla. Itse rakastuin näiden rapeaan kaurakeksimäiseen pohjaan! Nämä ovat nopea ja helppo herkku vaikkapa sunnuntaiksi kahvipöytään 😊

Pohjat:
150g voita
1dl sokeria
1,5dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl puolukoita
0,5prk kondensoitua maitoa, kinuskiksi keitettynä

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
1dl vettä

1. Suihkauta muffinssipellin koloihin vuokasprayta. Sekoita voi ja sokeri keskenään kevyesti. Lisää muut pohjan aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.  Muotoile taikina tangoksi ja jaa tanko 12 osaan. Tee taikinasta pieniä palloja, jotka on helppo painella muffinssivuoan pohjalle, sekä reunoille. Kupin tulee olla ohut, mutta siihen ei saa tulla reikiä.

2. Paista pohjia 200 asteessa n. 10 minuuttia, tai kunnes alkavat näyttää kauniin ruskeilta. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen irroittamista. Irroita varoen- särkyvät herkästi.

3. Sekoita puolukat ja kinuski keskenään ja jaa täyte kuppien pohjalle.

4. Kiehauta marengin sokeri ja vesi kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset vaahdoksi. Kun sokeriseos on tarpeeksi kuumaa, liruta se ohuena nauhana valkuaisen joukkoon, samalla vatkaten. Jatka vatkaamista niin kauan, että marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.

5. Pursota täytteen pinnalle aimo kasa marenkia. Ruskista marengin pinta tohottimella kauniin rusehtavaksi ja koristele leivokset tuoreilla puolukoilla ja puolukanvarvuilla.



5 kommenttia:

  1. Aivan ihana ohje ja kauniit kuvat 🤍 Kiitos 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 😊 Kannattaa kyllä kokeilla. Olivat ainakin omaan suuhuni täydellisen herkullisia!

      Poista
  2. Kuulostaa todella hyvältä :) Mikä idea tuossa marengissa on tehdä noin eikä vnormaaliin tapaan?

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa todella hyvältä :) Mikä idea tuossa marengissa on tehdä noin eikä vnormaaliin tapaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat todella herkullisia. Italialaisessa marengissa kuuma sokeriliemi kypsyttää valkuaiset ja marenki on pehmeä, kermavaahtomainen. Tämä ei ole sellainen rapea, perusmarenki 😊

      Poista