lauantai 5. joulukuuta 2020

Jouluiset luumupavlovat


Itsenäisyyspäivän herkut jäivät tänä vuonna leipomatta töiden takia, mutta tekaisin jo hiukka jouluisia Luumupavlova-leivoksia. Tämä luumun, kerman ja marengin yhdistelmä vie kielen mennessään. Marenki on pinnalta ihanan rapeaa ja sisältä kivan sitkeä. Kanelilla, sekä muilla jouluisilla mausteilla maustettu luumu antaa mahtavan maun tälle herkulle. Tästä jälkiruoka joulupöytään? Vai aiotko herkutella näillä glögin kanssa jo aiemmin? 🎄

3 kananmunan valkuaista
1,5 dl Siro hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

200g kuivattuja luumuja
0,5dl vettä
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä
ripaus neilikkaa

1. Kaada kuivatut luumut kulhoon ja lisää joukkoon vesi, kaneli, sekä inkivääri. Anna luumujen marinoitua pohjien teon ajan.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunan valkuaiset ja sokeri kiinteäksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri ja sitruunamehu. Pursota uunipellille, leivinpaperin päälle 12 kappaletta marenkipohjia (halkaisija n.6-7cm). Paista pohjat 100 asteessa n. 45 minuuttia.
Avaa sitten uunin luukku raolleen ja anna kuivua jälkilämmössä.

2. Anna pohjien jäähtyä. Kaada luumuista "marinadi" pois ja pilko luumut pieneksi kuutioksi. Laita luumuja pavlovapohjan päälle.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kermaa marenkipohjan päälle kauniiksi ruusukkeeksi. Koristele vaikkapa Raffaello-makeisella, viikunalla, kuivatulla taatelilla, sekä rosmariinin oksalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti