tiistai 2. maaliskuuta 2021

Broileri-vuohenjuustopiirakka

Meillä pidetään suolaisista piirakoista, eli quicheista melkoisen paljon. Yritän varioida aina hieman erilaisia ja nyt onnistuikin todella kivasti nämä maut yhteen. En viitsinyt paistella broileria tätä varten erikseen, niin keksin ostaa pari valmiiksi grillattua koipi-reittä kaupan valmistiskiltä, joka olikin erinomaisen toimiva ratkaisu. Tätä meillä tehdään toistekin! 😋

Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
3,5dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
2rkl kylmää vettä

Täyte:
3 kananmunaa
3dl kuohukermaa
150g punaista Emmental-raastetta
suolaa,pippuria, kuivattuja yrttejä
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 broilerin koipi-reittä
3 kiekkoa vuohenjuustoa

1. Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin, tasaiseksi taikinaksi. Suihkaise irtopohjavuoan (halk 20cm) pohjalle ja reunoille vuokasprayta. Painele taikinaa pohjalle, sekä reilusti vuoan reunoille siististi.

2. Sekoita täytteen kerma, kananmuna ja juustoraaste yhteen. Mausta seos suolalla, pippurilla ja erilaisilla yrteillä. Hienonna joukkoon vielä tuoretta basilikaa ja kaada massa pohjan päälle vuokaan.

3. Hienonna piirakan pinnalle paprikat ja nypi broilerit. Asettele lopuksi vuohenjuustokiekot pinnalle ja paista piirakkaa sitten 175 asteessa n.40-45 minuuttia, tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti