sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Mustaherukka-piimähyytelökakku

 

Pitkästä, pitkästä aikaa innostuin leipomaan kotiin kakun ja tiedän- tämä kakku saattaa aiheuttaa monelle puistatuksia piimän vuoksi, MUTTA, tämä kakku ei maistu piimältä vähääkään, vaan tekee kakusta ihanan raikkaan, kevyen kesäkakun 😊 Alun perin ohjeen nimi on Aila-tädin piimähyytelökakku ja pinnalla on mangokiille, mutta itse halusin kokeilla vaihtelun vuoksi jotakin hieman kirpsakkaa ja raikasta, niin laitoin pinnalle mustaherukkakiilteen.Tästä tulisi varmasti todella herkullista, myös raparperikiilteellä 😋 Minkäs makuisena sinä tämän tekisit?

Pohja:
200g Digestivejä
75g voita
 

Piimähyytelö:
4dl kuohukermaa
8dl piimää
3dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet ja 2tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
13 liivatetta

Mustaherukkakiille:
3 dl paseerattua, sokeroitua mustaherukkaa
3 liivatetta 

Koristeluun esim.:
tuoreita marjoja
kukkia
suklaapalloja
sokerihelmiä
 
1. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla voidellun irtopohjavuoan (halk.22cm) pohjalle  (ja nosta hieman myös reunoille) tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.

2. Laita piimähyytelön liivatteet likoamaan.Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi sokereiden, sekä vaniljatangon siementen kanssa. Lisää joukkoon piimä. Kuumenna sitten kattilassa sitruunamehu ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Öljyä vuoan reuna kevyesti vuokaspraylla ja kaada piimähyytelö pohjan päälle varovasti. Laita hyytymään vähintään 5 tunniksi, tai mieluiten yön yli.

3.Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Keitä kattilassa pikku tilkka vettä, n.3dl mustaherukoita ja 1dl sokeria keskenään. Paseeraa seos sitten siivilän läpi ja liota liotetut, puristellut liivatteet kuumaan seokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi, välillä seosta sekoitellen. Kaada kiille sitten varovasti ruokalusikan avulla kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä n. 2-3 tuntia.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla, esimerkiksi tuoreilla marjoilla, kukilla, suklaapalloilla, sekä sokerihelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti